Grevevirksomheden Logistikkompagniet, der har hovedkontor i ErhvervsCentret, har netop vundet CSR People Prize 2018.

Prisen kom bag på stifteren Carsten Moberg, selvom Logistikkompagniet gennem årene har fået masser af anerkendelse for at fremstå som det gode eksempel for andre, der ønsker at tage et samfundsmæssigt ansvar for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Gennem årene er det både blevet til en gazelle fra Dagbladet Børsen i 2014, Greve Erhvervspris 2015 og to CSR-priser i 2016 – den ene magen til den pris, som virksomheden lige har modtaget. Logistikkompagniet vinder CSR People Prize 2018 for sine evner til at udvikle nye måder at tage et socialt ansvar.

– Jeg sad på bagerste række under prisuddelingen forleden og havde slet ikke forberedt en takketale, da jeg ikke regnede med, at vi ville vinde prisen igen, fortæller Carsten Moberg, der stiftede Logistikkompagniet i 2009. Han tilføjer, at han godt kan forstå, hvorfor Logistikkompagniet vinder i år, idet begrundelsen er, at virksomheden har stort fokus på at kompetenceudvikle de personer, som kommer til virksomheden gennem etableringen af Logistikakademiet.dk, som er en online-portal til at uddanne lagermedarbejdere.

Logistikkompagniet sætter Greve på Danmarkskortet

Greves borgmester synes, prisen er velfortjent. Hun vurderer, at Logistikkompagniet sætter Greve på landkortet ved at fremstå som det gode eksempel på en social ansvarlig virksomhed, der lykkes med at rekruttere ledige på kanten af arbejdsmarkedet og fastholde dem.

– Vi er glade for og stolte over at have en visionær erhvervsmand som Carsten Moberg i spidsen til at drive en social ansvarlig forretning her i Greve Kommune. Vi har som kommune et rigtig godt samarbejde med Logistikkompagniet om at få både flygtninge og ledige på kanten af arbejdsmarkedet videre i et job, de magter. Derfor fik virksomheden også Greve Erhvervspris for et par år siden. At virksomheden nu får endnu en pris er velfortjent, udtaler borgmester Pernille Beckmann.

Greves erhvervs- og turistchef supplerer:

– Logistikkompagniet går foran ved at vise, at det kan lade sig gøre både at tage et socialt ansvar og drive en kommerciel virksomhed i vækst. Det kan forhåbentlig inspirere andre virksomheder til at gå samme vej, siger erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed.

Carsten Moberg forklarer, at det er en del af virksomhedens DNA at rekruttere borgere på kanten af arbejdsmarkedet for netop at fremstå som en redelig og attraktiv arbejdsplads med en mangfoldig medarbejdergruppe.

– Vi forsøger at afhjælpe de problemer, der er i samfundet. For os falder det helt naturligt at rekruttere de her mennesker. De vil gå langt for os, fordi vi gør en ekstra indsats for at give dem en hånd med. Det gør vi i et tæt samarbejde med Greve Kommune og andre kommuner via jobprøvning, praktik og løntilskud. Det er ikke guld og grønne skove, vi får ud af at det. Vi bruger ressourcer på selv at uddanne vores mentorer, der støtter de her mennesker undervejs, forklarer Carsten Moberg.

Om Logistikkompagniet

Logistikkompagniet er ekspert i at løse små som store opgaver inden for lagerarbejde, fx finde de rigtige personer til fx at tømme containere, sætte labels på varer og pakke displays. Logistikkompagniets hovedkontor ligger i ErhvervsCentret. Her holder ledelsen og administrationen til. Men hovedparten af de knapt 100 medarbejdere arbejder ude på kundernes lagre her i lokalområdet.

Kilde: ErhvervsCentret i Greve

Deltag i debatten
Del.