Kom og hør det næstsidste i rækken af efterårets fyraftensforedrag den 1. november. Seniorforsker og institutchef Niels Bo Poulsen vil fortælle om udviklingen indenfor militær lære siden 1. verdenskrig og give et indblik i, hvordan de sidste 100 år har gjort os klogere.

Niels Bo Poulsen er medforfatter til en bog om Østfronten set med danske øjne, som udkommer til oktober. Som chef for Forsvarsakademiets institut for militærhistorie og krigsteori har han ansvaret for, at danske officerer undervises i, hvordan vi kan bruge fortidens krige med henblik på at undgå krig, og hvordan vi kan bruge krigshistorien til at lære at føre krig. Han vil fortælle om, hvilken militær lære, der gennem de seneste 100 år er blevet draget af verdenskrigen. Desuden vil han med afsæt i dagens sikkerhedspolitiske situation gøre os klogere på om det kunne ske igen.

Niels Bo

Fyraftensforedrag i efteråret

Efteråret igennem markerer vi 100-året for freden og afslutningen på 1. verdenskrig med en foredragsrække med en bred palet af spændende emner om verdenskrigens betydning for Danmark og danskerne. Foredragene falder på udvalgte torsdage ved fyraftenstid og foregår i museets infirmeribygning. Vi trakterer med kaffe ad libitum, alt imens du bliver klogere på alt fra krigstidens spioner, behovet for rationering og på, hvad vi danskere lærte af 1. verdenskrig.

Læs mere om fredsjubilæet

Find information om foredragsrækken på museets hjemmeside www.mosedefort.dk. Læs også her om museets event på 100-års dagen for våbenstilstanden d. 11. november, hvor der dagen igennem vil være foredrag og omvisninger en gang i timen, mad og musik fra tiden og mulighed for at tage en tidsrejse med veterantoget godt underholdt af folk iklædt tidens dragter.

Praktisk information

Tidspunkt: torsdag den 1. november kl.16.30 -17.30 Pris: 30,- inkl. kaffe.

Der er gratis adgang til foredraget, hvis entréen til museet er betalt. I dagens anledning holder museet åbent til kl. 16.30 og det er derfor muligt, at besøge museet inden foredraget.

Reserver din foredragsbillet på mosedefort@greve.dk eller på tlf. 20311914.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.