Kursus i almuebroderi på Greve Museum

Broderi er lige nu så populært, at både aften- og håndarbejdsskoler kan melde om udsolgte kurser og lange ventelister. Men fortvivl ikke på Greve Museums kommende kursus i almbuebroderi den 10. oktober fra kl. 16-20 er der stadig ledige pladser.

Almuebroderiet hører til det allerfineste, som dansk folkekunst har frembragt. Oprindeligt er de forskellige teknikker og mønstre primært hentet fra overklassens broderier og mønsterbøger. Siden blev disse mønstre omsat, fortolket og omformet af de mere jævne kvinder på landet. På dette endagskursus vil tekstilformidler Laila Glienke, som er en erfaren underviser i broderi, introducere deltagerne til den kulørte syning med udgangspunkt i broderierne på de gamle agehynder.

Broderikurset foregår på Greve Museum d. 10. oktober. Tilmelding senest den 1. oktober.

Praktiske oplysninger

Tid og sted: Kurset foregår onsdag d. 10. oktober kl. 16-20 på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

Tilmelding senest d. 1/10: Der er et begrænset antal pladser på kurset, hvorfor tilmelding er nødvendig på booking-museum@greve.dk eller tlf.: 43 40 40 36

Pris: 480 kr. + materialepris. Prisen inkluderer undervisning samt et let måltid mad, kaffe, te og vand. Materialer afregnes direkte med underviseren på dagen.

Underviser: Laila Glienke.

Sværhedsgrad: er fra let øvet til øvet.

På Greve Museum kan du hente en folder med en samlet oversigt over alle broderikurser, som udbydes i løbet af efteråret 2018.

Folderen kan også findes på museets hjemmeside.
http://www.grevemuseum.dk/media/26641/2018-sykurser-efteraaret-2018.pdf

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.