Kom og hør det sidste foredrag i efterårets række af fyraftensforedrag d. 8. november. Denne gang skal det handle om madens rolle under 1. verdenskrig. Mosede Forts postdoc på forskningsprojektet Kampen om maden 1914-18, Dino Knudsen vil fortælle om madens rolle som ressource og forhandlingsobjekt under 1. verdenskrig.

Mangel på mad

For Danmark betød 1. verdenskrig i høj grad varemangel og især mangel på mad. Som spisekammer for de to krigsførende nationer, Storbritannien og Tyskland, måtte Danmark balancere på en knivsæg for at sikre befolkningen fødevarer, holde sig ude af krigen og bevare neutraliteten. Under foredraget vil du få indblik i Danmarks forhold til de to krigsførende nationer. Dino Knudsen vil desuden gøre os klogere på, hvordan kongehuset, regeringen og det private erhvervsliv brugte handelspolitikken i det diplomatiske spil for at sikre neutraliteten. Vi trakterer med kaffe ad libitum, alt imens du bliver klogere på neutralitetens balanceakt ift. handel og diplomati.

Fyraftensforedrag og fredsjubilæum

Efteråret igennem har vi markeret 100-året for freden og afslutningen på 1. verdenskrig med en foredragsrække om 1. verdenskrigs betydning for Danmark og danskerne. Foredraget om “Krig og mad” er det sidste i denne foredragsrække, men vi afslutter markeringen af 100-året for freden med et stort fredsjubilæum på selve 100-års dagen for våbenstilstanden d. 11/11. Her vil der dagen igennem være mad og musik fra tiden, og du kan høre foredrag om tiden og/eller gå på omvisninger hver halve time. Der udover er der mulighed for at tage en tidsrejse med veterantoget godt underholdt af folk iklædt tidens dragter.

Læs mere på www.mosedefort.dk

Dino Knudsen

Praktisk information

Foredraget om Krig og mad foregår i museets infirmeribygning torsdag den 8. november kl.16.30 -17.30, prisen er 30,- inkl. kaffe.

Der er gratis adgang til foredraget, hvis entréen til museet er betalt. I dagens anledning holder museet åbent til kl. 16.30 og det er derfor muligt, at besøge museet inden foredraget.

Reserver din foredragsbillet på mosedefort@greve.dk eller på tlf. 20311914.

Kilde: Mosede Fort

Deltag i debatten
Del.