Den kolde krig, Berlinmuren og de danske flugthjælpere Journalist Jesper Clemmensen har gravet dybt i både Stasis åbnede arkiver og også i de danske, hvor spændende historier vælter frem

Greve Bibliotek i Portalen er rammen om et ualmindeligt spændende foredrag fra den Kolde krig torsdag den 8. februar kl. 19.30.

Berlin 1962 – byen er på kogepunktet efter opførelsen af Muren i 1961 – mange tyskere er fanget i Østtyskland – familier er blevet splittet, og tanken om flugt væk fra undertrykkelsen er stor.

Danmark spiller en særlig rolle som nabostat til DDR, hvor mange forsøger at komme over Østersøen. En af hovedpersonerne i flugtnetværket er Dietrich Rohrbeck, der er tysker men dansk gift og bor i Danmark. Han bruger sin sorte Mercedes med hemmeligt rum og forfalskede legitimationspapirer til at smugle østtyskere ud af DDR. Han har flere forskellige medhjælpere, som alle sætter både deres eget men også familiens liv på spil – heriblandt er der tidligere modstandsfolk og folketingspolitikere.

Jesper Clemmensen har hevet forbløffende nyt materiale frem fra tyske og danske arkiver, som viser en hidtil ukendt historie om et dansk flugthjælpernetværk.

Jesper Clemmensen

Ingen spionhistorie kan være mere spændende og i tilgift får vi personlige fortællinger i billeder og video.

Et dejligt glas vin og sødt er med i billetten – pris 50 kr. Billetter købes via www.grevebibliotek.dk eller på biblioteket.

Alle er velkomne og overskydende billetter sælges ved døren.

Kilde: Grete Holm – Bibliotekar

 

Deltag i debatten
Del.