Hele 591 golfspillere fra nær og fjern gæstede i uge 29 Greve Golfklub, da klubben for 4. år i træk afholdt Greve Linksuge.

Kulminationen på flere måneders arbejde var tirsdag, den 18. juli, da de første spillere slog ud til åben dame-/herre-/juniordag tirsdag. Det allerførste slag blev slået kl. 8.10 af Jeppe Dohn, som de seneste år har været den bærende kraft bag Greve Linksuge. De færreste tænker nok over, at der også ligger et stort administrativt arbejde bag et arrangement af den størrelse, men arbejdet påbegyndes nærmest, når de sidste spiller er kommet ind året før. Ud over selve planlægningen af turneringerne og fastlæggelse af spilleformer, skal der skaffes sponsorer, sendes invitationer ud, reklameres på de sociale medier osv. og Jeppe, som også er formand for klubben turneringsudvalg styrer slagets gang med sikker hånd.

Greenkeepernes vigtige rolle

Men ingen Linksuge uden en veltrimmet bane og udover det administrative arbejde, knokler Greves dygtige greenkeeperstab for at få banen til at fremstår med mange af de karakteristika, der kendetegner en linksgolfbane blandt andet en udfordrende rough og lynhurtige greens. Netop greens er én af de ting, spillere måler golfbanernes kvalitet på og klubben har i år investeret i en såkaldt sideroller, som gør greens hurtige og ensartet.

Rekorddeltagelse

I ugens seks turneringer deltog intet mindre end 591 spillere, som kom fra i alt 58 forskellige golfklubber i ind- og udland. Flere spiller havde deltaget tidligere og mange deltog i flere af ugens turneringer. ”Vi valgte allerede sidste år at sætte deltagerprisen lavt” fortæller Jeppe Dohn og fortsætter ”gæster betaler 150 kr. inklusive greenfee, det kan man dårligt få en biograftur for og her får golfspillerne 4-5 timers golf på en smuk og velplejet bane. Der er ingen tvivl om at netop den lave pris var medvirkende til at flere tillod sig at spille med i flere turneringer og det glæder os naturligvis, at gæsterne har lyst til at komme igen”.

Åben turnering for nygolfere

Ét af de helt nye tiltag i 2017 var en såkaldt åben kanindag. Med denne turnering ønskede klubben at give nygolfere den gode oplevelse det er, at komme ud og spille en turnering på en fremmed bane og møde golfspillere fra andre klubber. ”Desværre var det svært at rekruttere nygolfere fra andre klubber, men de spillere, der deltog, havde en virkelig festlig dag og vi mener stadig det er umagen værd at prøve at gentage denne turneringsform i 2018” fortæller formand for klubbens begynderudvalg Bruno Lundgård Hansen.

Afslutning med lyn og torden

Nogle vælger at afslutte en fest med fyrværkeri, Greve Linksuge blev i stedet afsluttet af lyn og torden.

”Vejret i uge 29 var lidt blandet, men vi kom næsten igennem alle turneringer uden større vejrmæssige udfordringer” fortæller klubbens næstformand Inge Larsen, som selv deltog i fire af ugens seks turneringer. Den sidste dag under parturneringen Irish Twosome satte det imidlertid ind med lyn og torden og kraftig regn, da der var spillet 13 huller.

”Lyn og torden på en golfbane skal tages alvorligt” understreger Jeppe Dohn ”så vi valgte at kalde de knap 100 spillere ind og det var den helt rigtige beslutning. Heldigvis tog alle uden undtagelse det med godt humør, og hyggede sig i klubhuset med spisning og præmieoverrækkelse. Det er vilkårene, når man arrangerer noget i den danske sommer” slutter Jeppe Dohn af.

Klubben kunne søndag eftermiddag dermed sætte punktum for en dejlig uge, hvor Greve Golf blev præsenteret på fornemste vis.

Kilde: Greve Golfklub

 

Deltag i debatten
Del.