Grundloven er gentagne gange blevet brudt, når politiet i årevis har haft en fast praksis med at holde demonstranter på afstand af kinesiske gæster i Danmark.

Det bliver mere og mere tydeligt efter at flere forhenværende politi-ledere i P1 Orientering er stået frem og fortalt at det i årtier har været fast praksis i politiet, at forhindre demonstranter i at blive set af officielle kinesiske besøgende.

Fra efteråret 2015 til foråret 2017 undersøgte Den uafhængige politiklagemyndighed (DUP), om ansatte i politiet havde misbrugt deres stilling i forbindelse med besøg fra den kinesiske præsident i 2012 og to efterfølgende officielle besøg i 2013 og 2014.

Flere gange er det kommet frem, at politiet har givet forkerte oplysninger til Folketinget. I forsøget på at få placeret et ansvar, har DUP forgæves anmodet om at få udleveret mails fra ledende politifolk.

Nu er det så kommet frem, at Politiet tilfældigt har fundet 678 gigabyte materiale med nye oplysninger med interesse for Tibet-kommissionen.

Det er en kæmpe demokratisk skandale, at Rigspolitiet tilsyneladende tilbageholder oplysninger for Folketinget. Jeg håber virkelig, at vi nu får den fulde korrekte sandhed af den gennedsatte Tibetkommission som Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har igangsat.

Kilde: John Wennerwald – Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Deltag i debatten
Del.