Hvordan havde du mon klaret de hårde år under 1. verdenskrig, hvis du havde levet dengang? Det kan du få svar på i vinterferien på Mosede Fort, når du spiller spillet Krigens Valg. Soldater fra dengang tager dig med 100 år tilbage i tiden og hjælper dig igennem med mod, kløgt og taktik og samtidig får du den dramatiske historie om Danmark under 1. verdenskrig fortalt i børnehøjde.

Besøg det anmelderroste Mosede Fort

I vinterferien kan du besøge det anmelderroste museum på Mosede Fort, der belyser 4 vigtige år i Danmarkshistorien 1914-18.  I år er det 100 år siden, at krigen rasede på fjerde år i store dele af Europa, alt imens utilfredsheden og knapheden voksede – også i Danmark. Var tipoldefar med på barrikaderne dengang, eller var han måske en af de rige gullaschbaroner? På Mosede Fort folder historien sig ud, når børn og voksne sammen skal finde ud af, hvordan man ville klare sig gennem de hårde år under 1. verdenskrig, hvis man var i tipoldefars sko.

 iPad-spil og gammeldags selfies

På alle åbningsdage kan museets gæster være med til familiespillet, som bliver igangsat med en børnerundvisning kl. 11 og kl. 13. Bagefter skal I rundt i museets udstilling og spille iPad-spillet ”Krigens Valg”, hvor I skal træffe nogle svære valg sammen med spillets figurer. Kan I sammen sikre, at familien, formuen og fædrelandet overlever de hårde år? Museets udstilling er moderne og der er god mulighed for at komme tæt på de mange genstande. Museet åbner klædeskabet, så der er mulighed for selv at prøve de historiske dragter og tage et selvportræt med det gammeldags folde-kamera.

Daglige introduktioner til udstillingen

Selv om vinterferien ofte står i børnenes tegn, så kan voksne stadig få en halv times introduktion til museets udstilling, når vores formidlere viser rundt i udstillingen på alle åbningsdage kl. 12. Den daglige introduktion er en god mulighed for at høre mere om den ofte ukendte historie om, hvordan 1. verdenskrig fik store konsekvenser for det danske samfund.

Et varmt besøg

Uanset hvordan vejret bliver i vinterferien så er der mulighed for at søge ly i den gamle fortbygning. Lokalerne er opvarmede, så man behøver ikke vinterfrakken, når man går på opdagelse i den moderne udstilling. Slut besøget af med en kop varm kakao eller kaffe fra museets lille butik.

Aktiviteter:

  • Familierundvisning hver dag kl. 11 og kl. 13. Rundvisningen tager ca. 30 min. Alder: Fra 6 år.
  • Familiespillet ”Krigens Valg” sættes i gang af museets guide i forlængelse af rundvisningen. Leje af ipad: 20 kr. Spillet tager ca. 30 min.
  • For de yngre børn under 6 år er der mulighed for at finde forskellige børneposter på ”Fortidsjagten”.
  • Klæd jer ud i historiske dragter og tag en gammeldags selfie med folde-kamera.
  • Voksenrundvisning hver dag kl. 12. Alder fra 15 år. Rundvisningen tager ca. 30 min.
  • Køb en kop varm kakao eller kaffe i museumsbutikken.

Kilde: Mosede Fortet

Deltag i debatten
Del.