Onsdag den 20. marts kl. 11.04 opholdt 53-årig mand sig på sin bolig og slog alarm til politiet, da han hørte flere høje brag og kort efter så en indbrudstyv på terrassen foran en knust rude i en dør.

Indbrudstyven stod med en kniv i hånden, men han så formentlig ikke anmelderen, der fra et sikkert sted råbte til indbrudstyven, at politiet var på vej.

Tyven flygtede herefter fra stedet i retning mod stranden. Politiet kørte til området med flere patruljer for at foretage afspærring af området, medens en hundepatrulje med politihunde ledte efter indbrudstyven.

Han blev kl. 11.35 fundet liggende under en båd på stranden og straks anholdt som mistænkt for indbrudsforsøget, da han passede på anmelderens beskrivelse af indbrudstyven.

Politiet fandt også den kniv, som den anholdte mistænkes for at have været i besiddelse af ved indbrudsforsøget.

Rumæneren blev sigtet for indbrudsforsøg og overtrædelse af knivloven, hvorefter han blev anbragt i et arresthus, indtil han torsdag formiddag kl. 0945 skal fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling.

OPFØLGNING

En 30-årig mand fra Rumænien fik i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde torsdag formiddag en straksdom for forsøg på indbrud i en villa samt overtrædelse af knivloven. Han var blevet anholdt onsdag formiddag, da han efter rudeknusning i en villa blev overrasket af villaejeren, der var hjemme og skræmte tyven på flugt. Den rumænske mand blev idømt 40 dages fængsel samt efterfølgend udvisning af Danmark med et indrejseforbud i de næste seks år.

Kilde: Midt – og Vestsjællands Politi

Deltag i debatten

Del.