Gode historier på Greve Museum

Har du nogensinde hørt om mordet på Kildebrønde Mark, om Herums Mølle i Greve Landsby eller om hvordan det var at leve som præstefrue i 1600-tallet? Nu har du muligheden for at høre små historier og erindringer fra lokalområdet, når Greve Museum og Lokalarkiv inviterer på årets sidste Lokalhistoriske Café onsdag d. 13. december kl. 16.

Erindringer, slægtshistorie og en enkelt røverhistorie

Ofte, når der inviteres til Lokalhistorisk Café på Greve Museum er der en enkelt foredragsholder, som fortæller om ét emne. Denne onsdag eftermiddag vil programmet være lidt mere frit, når museets og lokalarkivets arkivar Mikkel Stage inviterer en lille håndfuld fortællere med på ”scenen”. Fortællerne vil præsentere de fremmødte for små, sjove og endda også grufulde historier fra tidligere tider. Tilhørerne kan blandt andet glæde sig til en erindringsfortælling med titlen ”Min første cykel” og til en dramatisk fortælling om et mord i Kildebrønde.

Arkivar Mikkel Stage fortæller, at vi ved museets arrangementer sjældent husker at give plads til de små historier, der ikke nødvendigvis kan fylde en hel times foredrag ud, og det er grunden til, at vi nu samler flere små historier en enkelt dag. Tidsmæssigt spænder historierne helt tilbage til 1600-tallet og frem til vore dage. Arrangementet er tænkt som et uformelt samvær omkring lokalhistorien og den gode fortælling.

”Her på museet og i arkivet møder vi dagligt folk, der har nogle gode små anekdoter fra egnen. Det er enten oplevede erindringer, som bringer et smil på læben eller genfortalte fremfundne historier, som nogle gange har en mere drabelig karakter – jeg håber, at vi med dette arrangement kan få fortalt hinanden nogle af de mange gode historier, der ikke ellers bliver fortalt ved vores foredrag”, fortæller Mikkel Stage.

Praktiske oplysninger

TID OG STED: Arrangementet finder sted på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve, onsdag d. 13. december kl. 16. NB: Vær opmærksom på, at arrangementet er annonceret til et senere tidspunkt i museets trykte folder.

BILLETTER: Det koster 30 kroner at deltage i arrangementet dog er der gratis adgang for medlemmer af Greve Museums Venner, Greve Lokalhistoriske Forening, Foreningen Valdemar samt Sydkystens Slægtsforskere

Kilde: Kamilla Hjortkjær

Deltag i debatten
Del.