Årets hjertereddere blev hyldet af Bubber

“Vi er heldige”. “Der er mere mellem himmel og jord …”. “Jeg gik bare i gang”. Der var store følelser, taknemmelighed og glade smil blandt de ca. 160 fremmødte, da Hjerteforeningen sammen med Østifterne fredag holdt et stort hyldest-arrangement for alle “Årets hjertereddere 2018”. Det foregik i Nykredits domicil i København.

I alt havde Hjerteforeningen modtaget 51 indstillinger til prisen som Årets hjerteredder 2018. Alle havde de reddet et menneskes liv – en far, mor, søster, bror eller en ukendt – ved at træde til og ydet genoplivning.

Involverede fra 31 redninger var mødt frem til arrangementet, og de blev præsenteret af tv-vært Bubber, der fra scenen interviewede og hyldede hver enkelt hjerteredder.

– Jeg har aldrig været sammen med så mange helte på én gang. Det er en helt fantastisk oplevelse for mig at opleve alle jer hjertereddere, sagde Bubber, der fredag var vært for hyldestarrangementet og herudover er ambassadør for Hjerteforeningen.

Der lød også anerkendende ord fra Hjerteforeningens marketing- og kommunikationschef, Jens Harder Højbjerg.

– Alle I hjertereddere har fortjent hæderen som “Årets hjerteredder”. Alle har ydet en fantastisk indsats, som har reddet liv. Det er vigtigt for Hjerteforeningen, at vi kan hylde jer alle sammen. Hver redning tæller.

 

Fra Greve deltog syv medlemmer af cykelholdet “Op på dupperne”, der sammen har reddet deres cykelven Keld Jørgensen.

Ved hyldestarrangementet var alle cykelvennerne på scenen sammen med tv-værten Bubber, der også er ambassadør for Hjerteforeningen. De fortalte om dagen, da Keld Jørgensen faldt om midt under en cykeltur.

Fra venstre Ulla Larsen, Jan Rosenlind, Danny Pilo Golan, Winnie Andersen, Peter Flint Larsen, Bubber, Stig Remsted, Bent Andersen og Keld Jørgensen.

En af cykelvennerne er Winnie Andersen. Hun siger:

– Det har været både livsbekræftende at høre alle redningerne i dag, og samtidig har det været en god måde at få bearbejdet chokket over at se Keld få hjertestop.

Selv siger Keld Jørgensen:

– Det har været en følelsesmæssig dejlig dag, og det har været godt at høre fortællingerne fra de andre, der har været i samme situation.

BESKRIVELSE AF REDNINGEN

Syv cykelvenner reddede 69-årige Keld Jørgensen, da han 25. juli 2017 fik hjertestop under en cykeltur.

Keld Jørgensen var på en længere cykeltur sammen med 7 andre pensionister fra Greve Senior Sport. Holdet hedder “Op på dupperne”. De mødes hver tirsdag formiddag og cykler mellem 50 og 90 km.

I forbindelse med en kort pause faldt Keld pludselig – og helt uden varsel – om.

Flere af cykelvennerne var hurtigt klar over, at Keld havde hjertestop, og der blev handlet øjeblikkeligt. Cykeltøjet blev flået op, og en begyndte på hjertemassage. En anden ringede efter ambulance, og en tredje supplerede med næse/mund pust. En cyklist, der kom forbi, havde kendskab til førstehjælp, og vedkommende, der ikke ønskede sit navn oplyst, hjalp en del i organiseringen af hjælpen. Flere fra gruppen skiftedes til hjertemassage/pust. En sørgede for tæpper, en sad ved Kelds hoved og talte intenst til ham. En var koncentreret om kontakten med alarmcentralen.

I 17 minutter trak Keld ikke selv vejret. I 17 minutter blev cykelvennerne ved – og blev ved – og blev ved med hjertemassage/pust. Ambulance og hjertelæge kom efter 17 minutter, og Keld fik et stød. På vej ind i ambulancen kom Keld til til bevidsthed.

På Rigshospitalet blev han opereret med det samme og fik en ballonudvidelse. Efterfølgende fik han en 4-dobbelt bypassoperation og indopereret en ICD. Lægerne konstaterede, at Keld ikke havde haft en blodprop, men har dårligt hjerte (arveligt), som aldrig er opdaget, da han ingen problemer har haft overhovedet.

Keld var indlagt i godt 3 uger, og Keld og hans kone Gertrud fejrede hans 70 års fødselsdag blot en uge efter ulykken. Han er i dag helt uden mén.

Efterfølgende inviterede Keld og hans kone Gertrud Jørgensen hele holdet til middag, hvor alle kunne snakke om forløbet, der selvfølgelig havde været en chokerende oplevelse for hele cykelholdet. Her blev der grædt, grinet, snakket og sunget. Det har haft en positiv betydning rent mentalt for os alle. Og det var meget vigtigt for Keld, efter udskrivelsen fra hospitalet, hurtigt at samles med dette superhold.

Kilde: Hjerteforeningen

Deltag i debatten
Del.