Landet over lærer tusindvis af elever at tænke skråt, når rekordmange skoler fredag den 9. februar afholder Skolernes Skakdag 2018. Greve Kommuner er repræsenteret med skoleskakaktiviteter på to skoler.

Fredag i uge 6 er der traditionen tro Skolernes Skakdag på en lang række af landets skoler. I år finder hele 47.921 elever fra 284 skoler bræt og brikker frem, og det er flere end nogensinde før. Under mottoet ”Det skal være sjovt at blive klogere!” skal eleverne øve sig i koncentration, fordybelse og tålmodighed på de sort hvide felter.

I Greve Kommune er 160 elever fra henholdsvis Mosedeskolen og Hundige Lille Skole tilmeldt Skolernes Skakdag 2018.

Lars Støchkel-Hinnum, skoleleder, Hundige Lille Skole:

”Hundige Lille Skole har en skakklub, og vi er medlem af Dansk Skoleskak. Skakklubbens elever er glade for at spille skoleskak, og de synes, det er sjovt, at de kan dyste mod hinanden. Skoleskak skærper elevernes kognitive evner, så de fx kan blive bedre til matematik og til at koncentrere sig. Det giver dem noget, de kan bruge i undervisningen og læringsmæssigt.”

Dansk forskning har vist, at skoleskak har positiv indflydelse på elevers matematiske kompetencer. Især drengene har stor gavn af skoleskak på skemaet. Bl.a. derfor oplever Dansk Skoleskak i disse år markant øget interesse for skoleskak som undervisningsmetode i skolen. Over 600 skoler tilbyder i dag skoleskak – flere steder som en obligatorisk del af undervisningen.

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden, Politiken og Børnenes Hovedstad.

Hvad Skolernes Skakdag 2018
Hvor 2 skoler i Greve Kommune
Hvornår Fredag den 9. februar

FAKTA
Dansk Skoleskak (DSS) arbejder for at styrke børn og unges faglige og sociale udvikling, så flere får et liv med læring og uddannelse. DSS er startet i 1960 af skoleledere, -lærere og -elever, og 50.000 elever fra 600 skoler er i dag aktive i skoleskak. DSS har den nationale kompetence inden for skoleskak og rådgiver kommuner og skoler i at anvende skoleskak som systematisk læringsmetode, fx via det evidensbaserede læringskoncept, SKAK+MAT®, hvis læringseffekter er undersøgt og formidlet internationalt. DSS står bag Skolernes Skakdag®, Skoleskaklærer-uddannelsen® og Skakshoppen.dk, der forsyner skoler og elever med skakmaterialer og koncepter. Se mere på Skoleskak.dk.

Kilde: Rasmus Ellermann-Aarslev

Deltag i debatten
Del.