Hele Danmark følger i spænding med i DRs stores satsning søndag aften, Historien om Danmark. Serien bevæger sig nu ind i den mørke middelalder, som slet ikke var så mørk endda.

I samarbejde med menighedsrådet ved Karlstrup Kirke har Museum Sydøstdanmark arrangeret en tur til den spændende kirke som optakt til det afsnit, der bliver vist i TV søndag d. 23. april. kl. 20. Kom og hør historien om den tidlige middelalder i vores del af landet og ikke mindst den kristne kirken, som netop på denne tid for alvor var etableret og det påvirkede mennesker, magten og samfundet på alle måder!

I takt med at kirken i løbet af den tidlige middelalder fik fodfæste som institution og ny spiller på magtens scene, ændredes også den måde vi havde levet og ageret på i vikingetidens samfund. Med afsæt i Karlstrup Kirke og voldsted fortæller middelalderarkæolog Annemette Kjærgård en historie fra den tidlige middelalder i Danmark – om hvem der var menneske, og hvem der ikke var, om de ældste kirker og kirkegårde, og om hvordan den nye tro ændrede os og selv blev forandret i den proces. Det er også historien om hvordan troen og kirken ændrede sig fra at være et nærmest personligt projekt til hvordan kirken som institution på godt og ondt udviklede sig til at blive en af de rigeste og væsentligste politiske aktører i middelalderens samfund.

2017 er udråbt som Historiens År. DR har sat alle sejl til, når en nyproduceret Danmarkshistorie ruller over tv-skærmene i den bedste sendetid søndag aften kl. 20.00. Over hele landet vil fortiden bliver markeret og fejret med nye udstillinger, skæve tiltag, diskussion og debat. På Museum Sydøstdanmark synes vi, at historien skal opleves der, hvor den skete! Tag derfor med os på besøg i fortiden: til gravhøje og offermoser, i arkiverne og på magasin, på byvandring og omvisninger i vores udstillinger samt meget meget mere. Vi fortæller de nære og lokale Historier om Danmark ved en perlerække af arrangementer, som tematisk passer til tv-serien.

Praktiske informationer:
Søndag d. 23. april kl. 15.00-16.00
Karlstrup Kirke, Sognevejen 5, 2690 Karlslunde
Gratis og ingen tilmelding

Deltag i debatten
Del.