Greve Kommune får en helt ny makker i kampen mod fedtemøg og tang på stranden. Den nye makker er Greve Strandlaug med syv lokale borgere i bestyrelsen.

Greve Strandlaug har holdt stiftende generalforsamling, og syv lokale borgere har sagt ja til at sidde i bestyrelsen. Det nyoprettede strandlaug skal arbejde tæt sammen med Greve Kommune om at holde stranden ren for tang og fedtemøg.

“Jeg er meget engageret i vores strand, og jeg vil meget gerne arbejde for, at stranden er ren og indbydende året rundt,” siger Strandlaugets formand Rigge Nørmark.

Strandlauget bliver en vigtig sparringspartner for Greve Kommune, når indsatsen mod tang og fedtemøg skal evalueres og forbedres i de kommende år.

Strandlauget er organiseret som en privat forening på linje med en grundejerforening – dog uden økonomi. Den står Greve Kommune fortsat for.

Borgmester Pernille Beckmann glæder sig over det nye strandlaug:

“Jeg har længe arbejdet for at få skabte et stærkt samarbejde mellem kommunen og borgerne om vores strand. Nu glæder jeg mig til at se, hvad det nye strandlaug kan udrette,” siger hun.

Ud over formand Rigge Nørmark, som er repræsentant for Foreningen Køge Bugt Naturstrand, er følgende borgere valgt ind i Greve Strandlaug:

  • Allan Jensen fra Vejlauget Birgitsvej
  • Jan Schmidt fra Asgersvej Vejlaug
  • Ivan B. Petersen fra Danmarks Naturfredningsforening Greve
  • Henrik Kjeldskovfra G/F Strandkrogen
  • Peter Greve fra Fyrrelys Alle Vejlaug
  • Annette Axel fra G/F Iriskvej

På byrådsmødet i december skal politikerne godkende Greve Strandlaugs vedtægter, og derefter kan det nye samarbejde begynde.

Kilde: Anne Pihl Rasmussen

Deltag i debatten
Del.