Næsten 600 golfspillere deltog i den hyggelige Linksuge i Greve Golfklub i uge 29.

Det var et lille jubilæum, da Greve for 5. år i træk kunne byde velkommen til Greve Linksuge i uge 29. De i alt seks åbne turneringer fra tirsdag til søndag tiltrak knap 600 golfspillere heraf var næsten halvdelen gæster fra andre golfklubber i Danmark og enkelte fra Sverige.


Greve Linksuge 2018 festlig samling af holdene rundt om green inden turneringen startede

”Vi mener at have fundet et godt koncept for vores Linksuge” fortæller tovholderen for Greve Linksuge Jeppe Dohn og fortsætter ”mange opfatter nok golf som en egoistsport, men med Linksugen ønsker vi i Greve at vise, at golf også er en social sport. Således er fire ud af ugens seks turneringer par- eller holdturneringer og vi mærker en stor søgning til disse lidt mere sociale turneringer, som derfor også hurtigt bliver overtegnet”.

Godt værtskab

Hold- og parturneringerne går særligt godt i spænd med klubbens ønske om at profilere sig som en klub for alle. ”Her er alle er velkomne, – både helt nye og lidt famlende golfspillere og de dygtige elitespillere, der spiller på vore divisionshold” supplerer næstformanden for Greve Golfklub Inge Larsen, som i sin tale på Linksugens sidste dag rettede en særlig tak til de mange gæster, der for manges vedkommende har spillet med i Linksugen i 3-4 år, men også til klubbens medlemmer for godt værtskab ”det publikum, der kommer til vores Linksuge søger ikke alene turneringerne. De søger også den gode stemning i Greve Golfklub og her spiller vores medlemmer en vigtig rolle” slutter Inge Larsen af.

Greve Linksuge 2018 Susanne Juhl fra Golf Club Harekær vandt en flot Titleist-bag. Her sammen med næstformanden i Greve Golfklub Inge Larsen

Flotte præmier

De 100 deltagere i søndagens turnering kunne med lidt held køre fra klubben søndag eftermiddag i en spritny Volkwagen UP! som Auto-Forum Roskilde havde udlovet til den første, der lavede hole-in-one på banens hul 8. Tre af klubbens frivillige havde stillet sig til rådighed som kontrollanter, så alt gik rigtigt til, såfremt en deltager kunne slå det helt perfekte golfslag og sende bolden direkte i hul. På ét af banens andre par-3-huller var der også en flot præmie til et hole-in-one. Rejsebureauet NordicGolfers havde nemlig udlovet et rejsegavekort på 5000 kr. til et hole-in-one på hul 14. ”Selvom hverken bil eller rejsegavekort blev vundet, så gør det Linksugen lidt mere festlig, når vi har disse ekstraflotte præmier på spil” fortæller Jeppe Dohn ”og vi håber, at vi til Linksugen i 2019 igen kan have flotte præmier ikke mindst for hole-in-one”.

Sol og golf

Ligesom landmænd er golfspillere næsten aldrig helt tilfredse med vejret, men det var svært at brokke sig over vejret i uge 29. Solen skinnede fra en skyfri himmel hele ugen og selvom hele Danmark sukker efter lidt regn, så klager folkene bag Linksugen ikke.

”Vi ville lyve, hvis vi sagde, at vi ikke kunne bruge lidt regn til banen” fortælle Jeppe Dohn ”men det er unægtelig sjovere at spille golf i bare arme end i regntøj”.

Greve Linksuge 2018 tættest på den blå streg Linksugens tovholder Jeppe Dohn noterer boldens placering på stregen

Greve Golf plejer at bryste sig af lange lækre drives på de brede fairways. Det var i hvert fald ikke en underdrivelse i år. Sommerens megen sol og manglede regn har givet de fleste golfspillere et ekstra boost til selvtilliden, for boldene ruller langt og længe på de tørre fairways overalt i Danmark i denne sommer.

En vellykket uge

Alt klappede for turneringsledelsen, vejret var perfekt, stemningen var god og restauranten diskede op med lækre buffeter til de sultne golfspillere. Hen over hele ugen løb en konkurrence om at komme tættest på hullet på banens svære hul 17. Hver dag kom spillere tæt på hullet, men ingen kom tættere på end Susanne Juhl fra Golf Club Harekær, som under lørdagens foursometurnering sendte bolden over søen og landede den 2,12 m fra hullet. Med dette slag kunne Susanne indkassere en flot Titleist golfbag.

Greve Linksuge 2018 Vinderne af lørdagens turnering

Susanne, som med sin mand, har deltaget i Greve Linksuge i flere år, har gode erfaringer med Greves par-3 huller. I Linksugen i 2016 vandt hun nemlig en tilsvarende konkurrence om et gavekort, da hun på banens hul 3 kom så tæt på hullet som 41 cm og dermed vandt et gavekort.

Linksuge 2018 Vinderene i søndagens turnering med Susanne Juhl yderst til venstre

Sponsorerne var i det hele taget talrige og alsidige, så turneringernes vindere blev så rigeligt belønnet med flotte præmier og søndag eftermiddag kunne turneringsledelsen pakke sammen og glæde sig over endnu en sjov og vellykket Linksuge i Greve Golf, hvor golfdanmark var godt repræsenteret med gæster fra i alt 52 forskellige golfklubber.

Kilde: Greve Golfklub

Deltag i debatten
Del.