Med sine knap 1100 medlemmer ligger Greve Golfklub i den gode del af Dansk Golf Unions medlemsstatistik, men klubben på Karlslunde Centervej har både hjerterum og husrum til flere spillere.

På landsplan er der knap 150.000 aktive golfspillere fordelt på 190 klubber, så med de seneste års medlemsfremgang ligger Greve med sine knap 1100 medlemmer i den øverste fjerdedel af Danmarks golfklubber. ”Men det betyder på ingen måde, at vi hviler på laurbærrene” fortæller formand Frede Kruse-Christiansen, som på klubbens netop afholdte generalforsamling i marts modtog valg for endnu tre år, og han fortsætter ”vi deler gerne vores fællesskab og vores store kærlighed til golfsporten med andre”.

”Man bliver glad i låget”

Derfor deltager klubben igen i år i den landsdækkende ”Golfens Dag” som afholdes søndag, den 28. april. Dagen har til formål at udbrede kendskabet til golfsporten og at rekruttere flere golfspillere.
Svenske forskere nåede for nogle år frem til, at golf er sundt og forlænger livet med fem år. Dette forskningsresultat går godt i spænd med temaet for dette års golfens dag: ”vær aktiv – for livet”.
For motion er medicin, både på det fysiske og det mentale plan. ”Det er svært at være sur, når man går en tidlig morgen på Greve Golfbane og ser harekillinger hoppe lystigt omkring og strandskaders næsten blåhvide vingefang svæve over banen eller de sultne hejrer, der nådesløst vogter over banens søer i håbet om at fange sig lidt lækkert til aftensmaden. Det bliver man glad i låget af” siger næstformand Inge Larsen, der i mange år har været tovholder for Golfens Dag i Greve.

Golf for alle

På det fysiske plan er det uomtvisteligt: du kan få et længere og bedre liv ved at dyrke en halv times motion hver dag. Det nedsætter risikoen for livsstilssygdomme.
Betydningen i mottoet er dobbelt for med golf kan du også være aktiv for livet – hele livet. Man finder næppe nogen sport, der som golf, kan dyrkes på tværs af alder, niveau og køn.
”Det er svært at forestille sig en femårig spille tennis mod sin oldefar, men i kraft af det handicapsystem, som vi anvender i golfsporten, kan det sagtens lade sig gøre på golfbanen. Og i Greve Golfklub har vi medlemmer fra 5 år til 85 år, mænd og kvinder, begynder og elitespillere. Golf er for alle” siger Inge Larsen.

Nye golfere er velkomne

Greve Golfklub har i mange år haft ry for at have en god klubånd. ”Vi gør meget ud af modtagelsen af nye medlemmer. Vi ved at introduktionsforløbet er helt afgørende for de kommende golfspilleres fremtid i Greve Golfklub og dermed jo også for os” siger Frede Kruse-Christiansen ”vi har både hjerterum og husrum og vi glæder os til at byde mange nye golfspillere velkommen i vores fællesskab” slutter formanden for Greve Golfklub af. Klubben tilbyder et gratis prøveforløb på tre måneder, hvor man kan låne udstyr.

Greve Golfklub på Karlslunde Centervej 45 holder åbent hus søndag, den 28. april fra kl. 14 – 16. Alle er velkomne. Det kræver blot lidt praktisk tøj og sko og lysten til at prøve kræfter med 18 af Danmarks 3546 golfhuller.

Kilde: Greve Golfklub

Deltag i debatten
Del.