Selvom der også spilles golf på Greve golfbane om vinteren, så er vinteren og årsskiftet tid til at gøre status og se tilbage på den forgangne sæson.

Gennem de seneste tre år har klubbens ti bestyrelsesmedlemmer mødtes til et kick-off-bestyrelsesmøde i januar. ”Vi afsætter simpelthen en hel lørdag, hvor vi mødes allerede til morgenmad og så bruger vi hele dagen dels på almindelige bestyrelsespunkter, men også på at sparre med hinanden om ideer og tiltag i den kommende sæson” fortæller formand Frede Kruse-Christiansen. ”Det giver de ti bestyrelsesmedlemmer en god ballast, så de hver især i deres respektive kommissorium kan arbejde dedikeret mod deres mål resten af sæsonen” fortsætter formanden, der glæder sig til at tage hul på klubbens syvende sæson i den nuværende konstellation.

En sund klub med socialt ansvar

I en tid hvor mange golfklubber klager lidt over vanskelige tider, så klager de ikke i Greve. Det går faktisk godt. Primo november modtog Greve Golf således én af Børsens Gazelle-priser, som gives til hurtigt voksende virksomheder, der som minimum har fordoblet deres omsætning over en fireårig periode. Det er udelukkende sket i Greve Golfklub dels takket været de trofaste medlemmer men også i kraft af de mange nye golfspillere, som klubben har budt velkommen de seneste år.

Mindst ligeså stolt er klubben dog af et CSR-mærke, som Jobcenter Greve gav Greve Golf i oktober 2017. CSR eller corporate social responsibility er en betegnelse for en virksomheds arbejde med at integrere sociale hensyn i deres forretningsaktiviteter, og anerkendelsen til Greve Golf gives for den ekstra indsats, der er gjort over for ledige med udfordringer ud over ledighed.

Begivenhedsrigt år

Det har i den grad været et begivenhedsrigt år både rent fysisk på banen, der i 2017 takket være sponsormidler fik opfyldt et stort ønske om et starterhus på hul 1 og også et tårn på banens yderste hul 15. Fra tårnet kan spillerne sikre sig, at der ikke går vandrere på den flittigt brugte offentlige hjertesti, der løber langs fairway.

2017 var også året, hvor klubben fik sit første æresmedlem. Det skete ved generalforsamlingen i marts måned, hvor Stig Person, én af hovedmændene bag tilblivelsen af Greve Golf. I 2004/2005, under stående klapsalver modtog sit æresmedlemskab af Greve Golfklub.

På det sportslige plan kunne klubbens førstehold for første gang spille sig i Danmarksturneringens 2. division. Det bliver en spændende udfordring for klubbens bedste spillere, der allerede nu ved, at de skal møde klubberne Fredensborg, Frederikssund og Mølleåen.

Kids og kaniner

Man behøver dog langt fra være så dygtig som klubbens førsteholdsspillere for at få glæde og gavn af golfsporten. I efteråret 2017 takkede klubben ja til et samarbejde med Greve Kommunes træningsenhed og PPR om projektet ”sport for kids”. Med projektet fik 12 børn med særlige behov et kort introduktionsforløb til golfsporten gennem leg og bevægelse på golfbanen.

Trods en medlemsskare på over 1000 medlemmer har klubben plads til flere golfspillere.

I 2017 tog 110 nye golfspillere imod klubbens tilbud om gratis prøvemedlemskab. Heraf blev mange rekrutteret på Golfens Dag i foråret. ”Vi har altid haft høj fokus på det sociale i Greve Golfklub” fortæller Frede Kruse-Christiansen. ”Det er utroligt vigtigt, at man får et tilhørsforhold i klubben, at man finder nogen at spille med”. Derfor tog Greve Golfklub i 2017 initiativ til at lave en ”klub-i-klubben” for de nyere golfspillere. ”De vilde kaniner”, som klubben hedder, arrangerer turneringer og socialt samvær for nygolferne, så de kan finde et netværk i klubben og udbygge det som ringe i vandet.

Gæster i Greve

Selvom 2017 indskrev sig i historien som den 10. vådeste sommer i næsten 150 år, så viste vejrguderne sig nogenlunde nådige over arrangørerne af den 4. linksuge i Greve Golf. Kun den sidste dag måtte turneringen afblæses efter 13 huller pga. torden og regn. Arrangørerne kunne dermed gøre status over en succesfuld linksuge, hvor 600 golfspillere fra nær og fjern nød golfspillet og samværet i Greve. Men også til daglig gæster mange golfspillere Greve, ikke mindst i kraft af SGS samarbejdet, som Greve deltog i for andet år i træk i 2017. Samarbejdet omfatter, udover Greve, golfklubberne Falster, Harekær, Ishøj, Køge, Sydsjælland og Vallø. Spillerne i de syv klubber kan nyde godt af at spille på hinandens baner mod et årligt gebyr. SGS samarbejdet fortsætter også i 2018 ”vi oplever, at vores medlemmer er glade for denne merværdi i deres medlemskab” fortæller Frede Kruse-Christiansen og fortsætter ”og så glæder vi os selvfølgelig også over, at spillere fra de andre klubber har vist stor interesse for at besøge Greve Golf i den forløbne sæson”.

Visioner og fællesskab

Mange opfatter golf som en egoistsport, men golf kan sagtens være en social sport og Greve Golfklub har en solid klubånd. Når klubbens bestyrelse mødes til kick-off-møde i januar, så bliver der jongleret med en masse ideer og vision for klubben, men samtidig værnes der om klubånden. ”Så skal vi bare have samlet det hele i en skøn samdrægtighed, og så er vi for alvor klar til en god og spændende sæson for både medlemmer og gæster, når dagene bliver længere og lysere og græsset grønnere” afslutter formanden for Greve Golfklub.

Kilde: Inge Larsen

 

 

Deltag i debatten
Del.