Greve Golfs 18 hullers golfbane er anlagt i 2005 af det verdenskendte banearkitektfirma Hawtree Ltd på 63 hektar græsarealer. De første syv år i Greves Golfs historie blev magre og endte to gange med en konkurs. Men siden de nye ejere overtog konkursboet og driften af selskabet i marts 2012 har Greve Golf holdt åbent året rundt fra solopgang til solnedgang og som i et eventyr vokset sig stor og smuk og udvidet med en ny restaurant og klublokale i 2014. Sidste år fik virksomheden en Gazelle for den stigende omsætning og oveni et CSR-mærke som anerkendelse for social ansvarlighed.

Efter to års budgetterede underskud er det gået stærkt fremad med væksten for Greve Golf, der ligger placeret i et af Greve Kommunes grønne områder tæt ved Greve Landsby og Karlslunde Landsby. Selvom Greve Golf opererer i et marked med hård konkurrence, er antallet af medlemmer mere end fordoblet, fortæller Stine Kiel Larsson, der er daglig leder af Greve Golf.

Stine Kiel Larsson Greve Golf

– Golfklubben er vokset fra ca. 485 medlemmer i 2012 til ca. 1.000 medlemmer i 2018. De fleste medlemmer kommer fra oplandet. Vi har naturligvis rigtig mange Greveborgere, der er vendt tilbage til klubben, da de nye ejere overtog driften efter den sidste konkurs. Men vi har også tiltrukket en del borgere, der for første gang er begyndt at spille golf. Vi har stor fokus på at tiltrække nye spillere og integrere nye medlemmer. Vi er også opmærksomme på at få gæster herud fx gennem invitationsturneringer og ved at sætte golf og motion på landkortet via samarbejde med skoler, Ældresagen og Hjerteforeningen, fortæller Stine Kiel Larsson.

Som en del af vækststrategien tilbyder Greve Golf i samarbejde med Greve Golfklub uforpligtende informationsmøder samt tre måneders gratis prøvemedlemskab inklusive undervisning hos golftræneren.

– Vi forsøger også at skabe hyggelige rammer blandt andet i restauranten og en god atmosfære, hvor alle føler sig velkomne, og alle hjælper alle. Vores medlemmer og gæster er rigtig glade for at komme her og er gode ambassadører for Greve Golf. Vi kan også gennem årene se en øget vækst og aktivitet i restauranten, som, udover at servicere golfspillere i hverdagen, også er godt besøgt af lokalbefolkningen, der holder fødselsdage, konfirmationer og barnedåb i restauranten, siger Stine Kiel Larsson. Hun glæder sig over, at Greve Golf i de sidste par år har haft sorte tal på bundlinjen.

Alle går i samme retning mod fælles mål – det skaber unikt miljø

I dag beskæftiger Greve Golf seks fuldtidsansatte og et par deltidsansatte til drift af restauranten og salg af sportsudstyr samt fire folk, der passer banen. I de seneste fem år kan virksomheden fremvise stigende omsætning og egenkapital. Direktør Peter Thomsen er meget glad og stolt over, at Greve Golf nu også er blevet nomineret til Greve Erhvervspris 2017.

– Det er altid rart at få en anerkendelse for det arbejde og de resultater, der er skabt, siden vi overtog driften af Greve Golf ApS. Der er et fantastisk fællesskab mellem bestyrelsen i golfklubben, medarbejderne, ejerkredsen og de frivillige. Alle går i den samme retning med stor forståelse for hinanden. Det er et unikt miljø, som vi skal værne om og gøre alt for at bygge videre på, siger Peter Thomsen.

Han glæder sig også over, at Dagbladet Børsen sidste år kårede Greve Golf med en gazelle for den økonomiske fremgang samt et CRS-mærke af Greve Kommune for at gøre en ekstra indsats over for ledige borgere, der har vanskeligt ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

– Vi vil gerne give noget tilbage til det lokalsamfund, vi er en del af. Derfor er det helt naturligt for os at samarbejde med Jobcentret om at få ledige i arbejdsprøvning og praktik i vores restaurant, køkken eller på kontoret eller ude på banen, understreger Peter Thomsen og tilføjer, at virksomheden senest har åbnet døren for beskæftigelse af en ung flygtning.

Se video om Greve Golf her: https://www.youtube.com/watch?v=m7i3pp4U59o&feature=youtu.be

Kilde: ErhvervsCentret Greve

Deltag i debatten
Del.