To dage i sommerferien er der mulighed for at prøve det eksperimentelle spil ”Danskernes Kamp” på museet på Mosede Fort. Både piger og drenge kan komme med på en tidsrejse i et unikt spil, hvor det gælder om at være kløgtig for at klare sig igennem 1. Verdenskrig.

Tilbud til børn

Mosede Fort og Grevens Rollespilsforening inviterer alle børn og unge til at spille spil i historiske omgivelser to dage i sommerferien – onsdag d. 4. juli og søndag d. 8. juli. Begge dage foregår spillet ”Danskernes Kamp” kl. 11-16 på Mosede Fort. Spillet er en unik nyskabelse, som låner lidt fra forskellige spillemiljøer såsom brætspil såvel samt semi-live rollespil. Børnene skal spille almindelige danskere, som lever under 1. Verdenskrig, hvor maden var knap. I denne miniversion af Danmark handler det om, hvorvidt man kan klare sig igennem de hårde år under 1. Verdenskrig ved at bruge kløgt, list og samarbejde. Spillet er en sjov og hyggelig indendørs aktivitet, som også lærer børn og unge omkring penge, forretning og samfund. Måske må man en tur på fattiggården, eller også ender man som rig gullaschbaron, hvis man spiller sine kort rigtigt.

Det er ikke nødvendigt at have spillet denne slags spil før for at deltage, da børnene vil blive sat grundigt ind i spillets regler og karakterer, når Grevens Rollespilsforening guider børnene igennem spillet. Børnene er velkomne til at komme alene, men de må også meget gerne tage en ven med.

Bliv klogere på historien

Rollespillet ”Danskernes Kamp” er inspireret af de begivenheder, som fandt sted i Danmark under 1. Verdenskrig, og det er udviklet i et samarbejde mellem Grevens Rollespilsforening og museet på Mosede Fort. Få tip til hvordan du kan klare dig bedre i spillet ved at gå på opdagelse på museet på Mosede Fort. Her kan både børn og voksne blive klogere på, hvordan vores oldeforældre og tipoldeforældre kom igennem de hårde år 1914-1918.

Praktisk

Tid: Onsdag 4/7 og søndag d. 8/7. Begge dage kl. 11.00-16.00. Man kan deltage en eller begge dage.
Alder: Fra 9 år og opefter. Hvis man vil sikre sig en plads, så skriv til mosedefort@greve.dk. Det er dog ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd – man kan også blot møde op på dagen og se, om der er ledige pladser.
Mad er inkluderet i spillet, så børnene behøver ikke at tage madpakke med.
Det er gratis for børn at deltage. Voksne skal betale entré til museet. Arrangementet er støttet af Greve Kommunes sommerferiepulje.

Læs mere om arrangørerne på www.greverollespil.dk og www.mosedefort.dk

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.