Hvert år deltager over 9000 klubgolfere på alle niveauer i den landsdækkende turnering Regionsgolf.

Når fodboldspillet måske bliver for fysisk krævende eller en knæskade sætter en stopper for tennisspillet, så kigger mange sig om efter en anden sportsgren og valget falder ofte på golf.

Mange klubgolfere har således på et tidspunkt dyrket en form for konkurrenceidræt og savner spændingen og fællesskabet ved at være en del af et hold. Regionsgolf Danmark er den største holdturnering for klubgolfere i Danmark, både hvad angår antallet af deltagende klubber, spillere samt ikke mindst afviklede kampe gennem sæsonen og turneringen rummer plads til golfspillere på alle niveauer og samtidig har det sociale aspekt.

Kvinder en mangelvare

Greve Golfklub havde i sæsonen 2018 i alt syv hold på forskellige niveauer med i regionsgolf. To hold vandt deres respektive puljer og spillede kvartfinaler, hvor begge hold imidlertid måtte se sig besejret. Regionsgolfskoordinator Gitte Rolsted Christensen fra Greve Golfklub er godt tilfreds med årets turnering, dog har hun et enkelt ønske til næste års regionsgolf ”vi håber virkelig at kunne få flere damer til at spille med på vores regionsgolfshold. Det er desværre ind imellem svært motivere vores damer til at spille med” siger Gitte, der selv har dyrket konkurrencesport i mange år, ”og det er en skam, for det er en god og uhøjtidelig måde at konkurrere på samt opleve holdånd. Desuden giver det mulighed for at møde golfspillere fra andre klubber og ikke mindst komme ud og spille på andre danske golfbaner”. Det er ikke kun Greve Golfklub, der oplever at der er svært at motivere kvinderne til at spille med i regionsgolf. Golfsporten er på mange måder en mandesport, idet kun ca. 30% af medlemmerne i de danske klubber er kvinder. Danmark har efterhånden fået mange talentfulde kvindelige golfspillere, som forhåbentlig kan motivere flere kvinder til dels at spille golf og på længere sigt deltage i turneringer som regionsgolf.

Netværk på tværs af golfklubber

Udover konkurrencemomentet prioriteres det sociale højt i regionsgolf. Efter hver kamp er der tradition for at man mødes til fællesspisning og hyggesnak i hjemmeklubbernes klubhus og flere knytter netværk på tværs af klubber og aftaler at mødes til en efterfølgende golfrunde, så regionsgolf kan også være en måde at netværke på.

1000 hold på landsplan

Regionsgolf Danmark har sit udspring helt tilbage i 1970’erne og spilles som landsdækkende holdturneringer i fire handicapinddelte rækker samt i senior- og veteranrækkerne. Efter de indledende kampe spiller de respektive puljevindere med i 13 landsfinaler. Regionsgolf har siden sin spæde start for over 40 år siden udviklet sig til at være en landsdækkende turnering med tilsammen over 1000 hold. På hvert hold deltager to damer og fire herrer, som spiller en damesingle, tre herresingler og en såkaldt foursome, som er en form for double bestående af en dame og en herre. Med udskiftninger på holdene skønnes det, at omkring 9000 spillere hvert år deltager i regionsgolf.

Kilde: Greve Golfklub

 

Deltag i debatten
Del.