Askerød er ikke på regeringens ghettoaftale, men alligevel får Greve Kommune nye muligheder med ghettoaftalen for at tvinge familier til at sende børn i dagtilbud eller straffe familien, hvis skolebørn pjækker for meget.

Borgmester Pernille Beckmann er meget tilfreds med regeringens nye plan for at afvikle alle ghettoområder i Danmark før 2030. Hun har nemlig fået lov til at gøre det samme i Askerød, som kommuner med ghettoområder kan.

“Askerød er ikke på regeringens ghettoliste, men det er stadig et udsat boligområde. Derfor har vi brug for effektive redskaber, så vi kan sørge for at alle børn kommer i dagtilbud og lærer godt dansk, ligesom vi gerne vil give flere forældrepålæg, når skolebørn pjækker. Præcis som man kan i de såkaldte ghettoer,” siger Pernille Beckmann.

Greves borgmester har aktivt arbejdet for at få samme mulighed i udsatte boligområder, som kommuner har i ghettoområder, og det er lykkes med den nye ghettoaftale.

“Jeg er selvfølgelig glad for, at Askerød ikke er på ghettolisten. Men der er fortsat mange problemer i boligområdet, som vi gerne vil gøre noget ved. Alt for mange beboere er fortsat på offentlig forsørgelse, og der er stadig for mange sociale problemer. Med de nye muligheder i ghettoaftalen kan vi gøre mere for at udviklingen hurtigt går fremad,” siger borgmesteren.

I regeringens ghettoplan er der mulighed for at kategorisere et område som “udsat boligområde”, hvis området opfylder to af regeringens ghettokriterier. Askerød er det eneste område i Greve

Kilde: Greve Kommune

 

Deltag i debatten
Del.