På søndag er det 100 år siden, at våbenstilstanden, der sluttede 1. verdenskrig, trådte i kraft. Det markerer vi på Mosede Fort med et stort event. Kom og smag mad og kage fra tiden, hør foredrag eller gå med på en af de mange rundvisninger. Tjek programmet og planlæg din dag!

100-året for freden

Vi markerer 100-året for freden på Mosede Fort med et stort event, der foregår både inde og ude på hele museets område. Vi inviterer dig 100 år tilbage i tiden til at opleve og smage på livet i Danmark anno 1918.
Du kan også blive klogere på krigen ude i Europa og på, hvordan den påvirkede det neutrale Danmark i de 4 år, krigen varede. For selvom Danmark ikke var en del af krigen, så balancerede vi mellem de krigsførende parter og var både politisk, socialt, handelsmæssigt og militært påvirket af krigen. Det kan du høre mere om i et af dagens mange foredrag eller på rundvisninger i museet, der begynder hver halve time. Ude på fortområdet er der ligeledes rundvisninger med fokus på det militære anlæg. De begynder hver anden time. Se tidspunkterne i programmet.

Programmet for dagen

Museet åbner klokken 10, hvor du kan høre kanonerne brage. Klokken 11, er det præcis 100 år siden, at våbenstilstanden trådte i kraft, og vi markerer den historiske stund ved at sende fredsduer mod himlen. Derefter vil museumschef Henriette Buus og Borgmester Pernille Beckmann holde taler, og de bliver efterfulgt af musik fremført af messingblæsere fra Greve Harmoniorkester.

Smag på historien

Kaffedamerne fra TimeWinder har i kaffeteltet genskabt en kaffesalon anno 1918.
Klædt i tidens tøj serverer de kaffe og tre slags kager bagt efter originale opskrifter.
Den lokale restauratør Lars Berg serverer urtefrikadeller efter en opskrift fra en sparekogebog, der udkom under 1. verdenskrig. Dengang som i dag spiste man mindre kød og velsmagen var i højsædet. Vil du gerne smage tidens kødmad, så vælg i stedet en portion gullasch fra gullaschkanonen.

Rejs tilbage i tiden

To gange ankommer et veterantog med gæster og en gruppe folk bl.a fra Vestvolden og fra Græsted Veterantræf, som er iklædt tidens tøj. Det første tog, der ankommer om formiddagen, er udsolgt, men det tog, der ankommer om eftermiddagen, har i skrivende stund enkelte ledige pladser.

Praktisk information

Tidspunkt: søndag den 11. November. Museet holder åbent 10-17.

Kilde: Mosede Fort

Deltag i debatten
Del.