Borgmester Pernille Beckmann har inviteret forfatteren Ahmad Mahmoud til en samtale om den vold og snyd, han fortæller om i bogen Sort Land.

På rådhuset i Greve er bogen Sort Land blevet nærlæst af borgmester Pernille Beckmann og kommunaldirektør Claus Thykjær. I bogen skildre forfatteren Ahmad Mahmoud sin barndom i Askerød, som ligger i det nordlige Greve. Det var en barndom med vold, socialt bedrageri og meget lidt forståelse for det danske samfunds værdier.

”Jeg er ærlig talt rystet over Ahmad Mahmouds skildringer af, hvad der foregår i det parallelsamfund, som han voksede op i. Jeg vil for eksempel meget gerne gøre noget for at forhindre, at børnene i den lokale koranskole bliver slået,” siger Pernille Beckmann.

Blandt meget andet fortæller Ahmad Mahmoud om omfattende snyd med offentlige penge, voldsom vold i familierne, søstre der bliver taget ud af gymnasiet og gift med ældre mænd. Men han fortæller også, at Greve Kommunes ungdomsskole og bibliotek var to af de lyspunkter han selv fandt i en ellers svær barndom.

Pernille Beckmann ser frem til at tale med Ahmad Mahmoud om hans erfaringer, og hendes mål er, at parallelsamfundet skal integreres i det almindelige liv.

”Jeg ved godt, at det ikke sker fordi vi taler sammen. Men det er et sted at starte, og jeg kan simpelthen ikke overhøre det Ahmad Mahmoud fortæller i sin bog,” siger hun.

 

Ahmad Mahmouds besøg er den 11. maj 2016 kl. 16.00-17.00.

Kl. 16.40 er pressen velkommen til at høre, hvad de to har fået ud af mødet. Tilmelding nødvendig hos kommunikationschef Anne Pihl Rasmussen på apr@greve.dk eller tlf. 23 82 56 43

Deltag i debatten
Del.