Borgmester Pernille Beckmann har i dag taget det første spadestik til en ny fastfoodklynge på Mosede Landevej. Hvis byggeriet går efter planen, får Greve til efteråret fire nye fastfoodrestauranter og en tankstation lige ud til motorvejen ved Greve Syd afkørsel 29 på en 17.500 kvadratmeter stor grund. Projektet vil skabe mere end 100 nye arbejdspladser i kommunen, særligt til unge.

De fire nye fastfoodrestauranter er Burger King, Kentucky Fried Chicken, Sunset Boulevard og MB Food, der etablerer et kebabtårn. Som nabo på grunden kommer også en OK tankstation. Direktør Lars Schmidt fra STENDER ØST A/S, der leder byggeprojektet, bød de kommende brugere, lejere og øvrige gæster velkommen, da det første spadestik blev markeret med borgmesterbesøg, taler og pølser.

– Vi har været i gang med projektet i over to år. I Stender fik vi ideen til projektet, da vi en dag kørte forbi og tænke: Det ligger i virkeligheden ret godt det her sted. Vi er utrolig glade for og stolte over, at vi i dag går i gang med at opføre det, vi som arbejdstitel kalder for ’Greve Food Stop’. Det er også værd at bemærke, at når man som projektudvikler starter en dialog med kommunen, så er man meget afhængig af, at der er velvillighed og nogen, der vil noget. Vi vil gerne takke alle dem, der har gjort realiseringen af det her projekt muligt, både i kommunen og ErhvervsCentret. Også tak til alle andre, der har bidraget til det her; ikke mindst aktørerne, sagde Lars Schmidt.

Byggeprojektet vil skabe arbejdspladser til mange unge

Greves borgmester Pernille Beckmann, der til lejligheden havde iført sig et par gummistøvler, sagde fra et par træpaller, der udgjorde talerstolen på den stenede og mudrede byggegrund, at hun hilser det nye byggeprojekt velkommen. Særligt glæder det hende, at projektet fremmer beskæftigelsen i kommunen.

– Der ligger et kæmpe stort arbejde forud for det her første spadestik. Vi har haft en lang drøftelse i kommunen om projektet. Vi har blandt andet diskuteret højder og pyloner. Vi har også fået undersøgt både grundvand og jordprøver. Al arbejdet har været det hele værd. På Greve Kommunes vegne, vil jeg gerne sige tak til STENDER, fordi I altid kommer med en masse gode ideer, der giver os nye arbejdspladser, og tak til alle jer, der investerer i vores kommune. Jeg glæder mig til at smage på maden, når restauranterne står færdig, sagde Pernille Beckmann.

Greves erhvervs- og turistchef deltog også i indvielsen af byggeprojektet. Hun ser frem til, at det nye projekt står klar.

– Projektet passer godt til stedet. Beliggenheden er ganske enkel ideel til det, der skal opføres. Det er et af de mest befærdede steder i Danmark på grund af motorvejen, hvor der er masser af potentielle kunder, der nemt kan dreje af og gøre stop. Samtidig har vi det store erhvervsområde Greve Main som nabo. Både forbikørende og lokale erhvervsdrivende samt borgere vil få glæde af den nye tankstation og muligheden for at købe nem og hurtig mad, siger Tina Charlotte Koeffoed.

Kilde: ErhvervsCentret Greve

Deltag i debatten
Del.