Bushikan Karate-dô, som åbnede på Vestegnen i marts i år (omtalt i KarateNews den 19/2 i artiklen ”Garvede kræfter bag ny Shotokan-klub i Greve”) er kommet flyvende fra start.

Senest med 2 x guld og 2 x bronze ved WUKF-verdensmesterskaberne, der blev afholdt i Skotland i juni. Men der er selvfølgelig også tale om ”gammel vin på nye flasker”, idet stifterne Kenneth Holtz, Michael Hansen og Malene Kirkeby trådte deres barnesko inden for karateverdenen i 1970’erne og 1980’erne og er garvede inden for både traditionel karate og konkurrencedeltagelse med et utal af nationale og internationale placeringer.

Bushikan (http://bushikan.dk/) mønstrer nu ca. 50 medlemmer, heraf næsten 40 sortbælter. Der trænes både traditionelt og stævnerettet, og klubbens lille elitehold har allerede hjembragt adskillige medaljer siden starten i marts.

Først og fremmest kan Bushikan glæde sig over flotte resultater ved WUKF-verdensmesterskaberne i Skotland i juni. Bushikan deltog med otte kæmpere, Kenneth Holtz sensei og Michael Hansen sensei som coaches samt Christian Strarup sensei som dommer. Dette års VM var rekordstort med deltagelse af næsten 2.300 deltagere fra 40 lande samt flere end 100 dommere og 230 registrerede coaches. Ud af de 38 kæmpere fra det danske UKDK-landshold deltog følgende fra Bushikan: Cecilie Rønne, Cecillia Jensen, Gitte Schmidt Carlson, Josefine Rønne, Kresstine Jensen, Malene Kirkeby, Michael Hansen og Sofia Jensen. Alle mødte kvalificeret modstand i store puljer, og det blev til følgende topresultater:

Cecilie Rønne, Cecillia Jensen og Sofia Jensen: GULD i holdkata (alle stilarter), minikadet 13-14 år
Malene Kirkeby: GULD i individuel kata (alle stilarter), master 46-50 år
Michael Hansen: BRONZE i individuel kata (alle stilarter), master 46-50 år
Michael Hansen: BRONZE i rotationskumite, master 36+ (sammen med Claes Christensen og Jakob Christoffersen)
Herudover har Bushikan siden marts opnået følgende resultater (http://bushikan.dk/resultater/):

Kilde: Gitte Kirk

Deltag i debatten
Del.