Det er naturligt at bosætte sig i forhold til jobmuligheder og eksisterende tilhørsforhold. Men vil erhvervsaktive familier, der ønsker at bo i nærheden af Storkøbenhavn, vælge Greve kommune? Har Greve nok at byde på, i forhold til de mange andre kommuner, der ’kurtiserer’ nye borgere?

En stor del af potentielle greveborgere i den erhvervsaktive alder har institution – eller skolesøgende børn. Forældre bosætter sig der, hvor de kan tilbyde deres børn de bedste muligheder.

Hvis Greve taber kampen om dem, så falder efterspørgslen og prisen på ejerboliger. Hvilket vil betyde, at pensionisterne der bor i ejerboliger, taber en del af den opsparing, de har i deres bolig.

Greve har behov for en ny og meningsfuld strategi, der tilgodeser Greves børn og ældre. Greve skal gøres til en mere attraktiv kommune for børnefamilier. Formålet er, at tiltrække erhvervsaktive familier, der kan bidrage til kommunens økonomi. En økonomi som står over for øget udgifter, qua der bliver flere ældre i Greve, som vi naturligvis skal sikre, får en værdig god alderdom.

Vi bør derfor tilstræbe en markant forbedring på vores daginstitutionsområde og skoler i form af bedre normeringer og flere lærer, samt naturligvis flere ældreboliger.

Socialdemokratiet vil med denne investering sikre Greve fremtid.

Michala Hedetoft-Winther, Mikkel, Mikkel Peter Sohn Witthøft og Tina Rottbøll

 

Deltag i debatten
Del.