Lokalhistorisk Café på Greve Museum d. 14/2 kl. 16

Er du også blevet betaget af, hvordan en arkivar kan finde frem til forsvundne slægtninge eller historier om tidligere tiders slægter i de gamle arkiver?

Og kunne du tænke dig selv at komme i gang med at finde ud af mere om din eller din families historie, så kan du helt sikkert få ny inspiration til, hvordan du kan gå på jagt efter spændende historier, når Greve Museum og Lokalarkiv i samarbejde med Sydkystens Slægtsforskere inviterer til Lokalhistorisk Café onsdag d. 14/2 kl. 16.

Denne eftermiddag får museet besøg af Jan Pedersen fra Rigsarkivet. Han vil fortælle publikum om Retsbetjentarkiverne, og hvad man kan finde af oplysninger i disse arkiver. En byfoged, som det blev kaldt i købstæderne eller en herredsfoged, som det hed ude på landet, fungerede både som politimester og dommer i sit område. Og sådan var det faktisk helt frem til begyndelsen af 1900-tallet.

I Retsbetjentarkiverne kan man derfor finde i tusindvis af oplysninger og historier om vores forfædre. Hør blandt andet historien om Sine Jensen, der kom så grueligt galt afsted og om Kirsten Pedersdatter, der efter sigende kunne kurere alverdens sygdomme. Jan Pedersen fortæller, at man godt kan være slægtsforsker uden at benytte retsbetjentarkiverne, men at man går glip af en masse gode historier, hvis man springer over disse spændende arkiver.

Så vel mødt den 14. februar!

Praktiske oplysninger
Arrangementet foregår på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve, onsdag d. 14. februar kl. 16. Det koster 30 kr. at deltage i arrangementet. Dog er der gratis adgang for medlemmer af Greve Museums Venner, Greve Lokalhistorisk Forening, Foreningen Valdemar samt Sydkystens Slægtsforskere.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.