Nyuddannede Pernille Østergaard Poulsen på 24 år er oprindelig fra Greveområdet og nystartet iværksætter i Odense, hvor hun har boet siden december 2017. For nylig tog hun til morgenmøde i ErhvervsCentret i Greve for at øve sig i at udvide sit netværk gennem kaffemøder og skabe værdi for hendes nye virksomhed Match and Catch, som hun er ved at starte op med en veninde.

Til arrangementet ’Meet over Coffee’ i ErhvervsCentret fik Pernille Østergaard Poulsen udvekslet visitkort med mange andre selvstændige. Hun fik også syv kaffemøder i stand. Hun håber, det vil sætte skub i markedsføringen og salget af et nyt dialogspil til virksomheder. Spillet, der handler om kommunikation af og samarbejde om forandringsprojekter i organisationer, har hun udviklet sammen med forretningspartneren Christina Maren Nielsen, som hun kender fra Roskilde Universitet. Her blev begge færdiguddannet i kommunikation og psykologi sidste sommer.

– Vi glæder os til at komme godt fra start med vores nye dialogspil, som vi er ved at få testet og snart har klar til at få ud på markedet. For at få det til at ske, skal jeg fremover gå til en masse kaffemøder. Vi har brug for at skabe synlighed om vores nye produkt, der henvender sig til små og mellemstore virksomheder, som arbejder med Lean eller andre forandringsprojekter, fortalte Pernille.

Pernille hilser på Jeannette Hallundbæk, der tidligere har udviklet et dialogspil til virksomheder – de to iværksættere har aftalt et kaffemøde til august.

Nyt dialogspil skal forbedre arbejdsmiljøet i organisationer med forandringsprojekter

Spillet, som Pernille håber bliver hendes nye levevej, er et værktøj for ledere til at få succes med små som store forandringsprojekter.

– Ideen bag vores spil er at hjælpe ledelsen med at forbedre arbejdsmiljøet og skabe succesfulde forandringer. Det budskab skal vi have ud over rampen. Derfor søger jeg nye værdifulde relationer, der blandt andet kan optræde som ambassadører for spillet, fortæller Pernille.

Deltagerne fik rig mulighed for at øve sig i at skabe værdifulde relationer

Til arrangementet var der afsat god tid til praktiske øvelser, så deltagerne fik mulighed for at skabe værdifulde og interessante relationer til hinanden. Deltagerne fik forinden fif til, hvordan de griber et kaffemøde an og får værdi af samtalen. Pernille oplevede, at det var givtigt, at arrangementet bar præg af deltagerinddragelse og aktiv indlæring.

– Jeg var imponeret over, hvor åbne og hjælpsomme folk var, og hvor villige dem, jeg faldt i snak med, var til at hjælpe og vejlede i en retning eller mod en person. Det var en god oplevelse med spændende indspark, understregede Pernille og tilføjede: Jeg fik meget mere ud af det, end jeg havde forventet. Det var nærmest overvældende, at jeg fik syv møder aftalt, da jeg gik derfra. Det er altid fedt at komme ud og møde nye mennesker, og jeg tror på, at relationer er guld værd, sagde Pernille og fortsatte: Jeg har før hørt pointen om, at du ikke får noget, hvis du ikke giver noget. Fordi vi fik lov til i praksis og med det samme at tale med hinanden om, hvad vi kunne gøre for hinanden, stod den pointe virkelig skarp! Og pludselig gav det klokkeklar mening, hvordan et kaffemøde ikke er et salgsmøde, men et møde hvor relationer opbygges. Jeg tror på, at relationer er en vej til salg, der kan erstatte kold kanvas og presserende sælgeradfærd, og det er jeg kun blevet bekræftet i ved at deltage hos ’Meet over Coffee’.

Et spændende møde med en brætspiludvikler

Efter arrangementet kom Pernille forbi Jeanette Hallundbæks kontor i ErhvervsCentret og hilste på. Det var interessant for Pernille, da Jeanette som selvstændig HR- og organisationskonsulent med konsulentfirmaet Hallundbæk Consult har udviklet et andet dialogværktøj – nemlig ’Kernespillet’.

– Christina og jeg har i vores studietid arbejdet en del med forskellige dialogredskaber og er stødt på organisationsspillet ’Kernespillet’ et par gange. Så at møde Jeanette Hallundbæk, der har udviklet dette spil, var spændende. Hun kan godt ses som et forbillede for mig. Vi udvekslede visitkort, og Jeanette og jeg har aftalt, at vi til august tager en snak omkring dét at udvikle og sælge dialogredskaber. Jeanette har også lovet mig, at hun vil give mig nogle af de læringspunkter, som hun har taget med sig på hendes rejse, og som vi kan tage med os på vores, understreger Pernille.

Nogle af de gode råd, som Pernille og de andre cirka 30 deltagere i kaffemødearrangementet fik med sig hjem var: Husk at forberede dig på, hvordan du kan være relevant for den anden. Spørg dig selv: Hvad kan du gøre for personen, og hvad kan personen gøre for dig?

– Det handler ikke om at proppe dit produkt ned i halsen på den anden. Øv dig i stedet i at række hånden ud og bed om hjælp, sagde Henrik Hahn-Nissen, der var inviteret af Greve-Solrød Erhvervsservice og ErhvervsCentret til at dele ud af sin viden og sine erfaringer om kaffemøder og netværksstrategi.

Kilde: ErhvervsCenteret i Greve

Deltag i debatten
Del.