FDF Karlslunde indbyder alle børn til ”Åbent Hus” og gør klar til en ny sæson med oplevelser, udfordringer og fællesskab.

FDF Karlslunde inviterer til ”Åbent Hus” for nye børn og nuværende medlemmer. Det sker ved to arrangementer i kredsens huse. I Karlslunde Landsby er der ”Åbent Hus” ved FDF-huset ”Nordstjernen” på Møllehaven 1 B, mandag den 28. august og ved kredshuset ”Lyren” på Karlslunde Mosevej 69 gentages arrangementet tirsdag den 29. august. Begge dage er der åbent i tidsrummet 18,30 – 20,00.
Her vil FDFerne vise nogle af de spændende aktiviteter, som tilbydes, og der er mulighed for forældrene for at få en snak med lederne og evt. samtidig blive indmeldt i FDF.

”Kernen i FDF er fællesskabet, både for børn og voksne”, fortæller kredsleder Birgit Jensen. ”Det at lege, hygge, grine og tale sammen, og at blive mødt med respekt uanset baggrund, alder eller evner er med til at børnene oplever at blive taget alvorligt”, fortsætter Birgit Jensen.

”I FDF vil vi gerne inspirere børn til at tænke kreativt og bruge fantasien. Gennem leg, rollespil og opfinderi udfordrer vi os selv, og den verden vi lever i. Derudover lægger vi på leg, naturoplevelser og friluftsliv”, slutter FDFs kredsleder.
I FDF møder børn og unge engagerede voksne, der har en holdning til livet. FDF bygger på et kristent livssyn, og FDF forsøger at formidle de kristne fortællinger og værdier på en måde, der er relevant for moderne børn, unge og voksne. Det er værdier som for eksempel tolerance, tilgivelse, ansvarlighed og næstekærlighed.

150 børn og unge deltog på årets to sommerlejre
Denne sommer har FDFerne fra Karlslunde været på to sommerlejre. 75 børn og unge i de ældste aldersgrupper fra 11 år og opefter har været på en 9 dages tur til Norge. Lejren lå med udsigt til Gaustatoppen, og der var mange forskellige aktiviteter i naturen, vandreture i bjergene, kanosejlads og almindeligt lejrliv. Alle prøvede at være på tur i højderne med kogegrej og madlavning i det fri.

Også 75 børn fra yngste aldersgrupper fra 6-10 år har været i højderne, om end det var i Danmark. Turen gik til sommerlejren ”Bogensholm” på Mols, og en af dagene var der vandreture og naturoplevelse i Mols Bjerge. Her blev der fundet stålorme, firben, biller og meget andet kryb, som børnene var meget interesseret i.
Lejren lå lige ud til vandet og der blev badet, lavet strandaktiviteter, fanget krabber, vandmænd og andet spændende fra havet.

I løbet af den kommende sæson deltager alle FDFerne i ugentlige møder, forskellige ture og weekendture i kredsens lejrhytte i skovene ved Hvalsø. Lejrhytten, der har 35 sovepladser, er et populært sted for de mange FDFere at besøge på skift. Her er der mulighed for at udleve alt det, som kendetegner FDF.
Næste års sommerlejr går til ”Sletten” ved Himmelbjerget, hvor FDF har et stort område indrettet som lejr- og friluftscenter.

FDFs ledere har således lagt op til en spændende sæson for kredsens mere end 250 medlemmer.

Kilde: FDF Karlslunde

Deltag i debatten
Del.