Ved årsskiftet er det præcis to år siden, at adm. direktør Kim Faurbjerg fra FAUSOL overtog den store bygning på Roskildevej 16 i Tune, hvor Top-Toy og ophavsmanden til Fætter BR før havde domicil. Kim havde en drøm om at fylde huset med virksomheder og skabe nyt liv i den tomme kontor- og lagerbygning.

I dag er hele hovedbygningen taget i brug. Kun et industrikøkken og den gamle privatbolig, hvor stifteren af Fætter BR boede, står stadig tom. Det fortalte han på et virksomhedsbesøg.

Det internationale handels- og grossistfirma FAUSOL, der sælger bl.a. muld, gødning og græsfrø til planteskoler og byggemarkeder, flyttede fra Roskilde til Tune i efteråret 2016. Her fik firmaet 5.000 m2 grossistlager og masser af kontorplads samt et nyt stort showroom. Der var mere plads, end de ca. 25 medarbejdere hos FAUSOL selv skulle bruge. Derfor havde Kim Faurbjerg en ambition om at leje den ledige plads ud til andre virksomheder. Det er lykkedes. I dag bor 12 firmaer til leje i den historiske bygning, hvor Børge Rasmussen, der opfandt Fætter BR, engang både arbejdede og boede.

– Vi er faldet godt til i Tune, hvor der er et fantastisk fællesskab. Alle kender hinanden. Vi nyder, at der er kommet liv i huset, bl.a. fordi Vanilla Fly, Tune Tekstil Tryk og Tune Køreskole har valgt at bruge vores bygning som deres base, siger Kim Faurbjerg under virksomhedsbesøget med Greves borgmester Pernille Beckmann, kommunaldirektøren Claus Thykjær og Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed.

Netværket i Tune og på LinkedIn har arbejdet for FAUSOL

Kim vurderer, at det er gået hurtigt med at leje de ledige kontorer ud, fordi han har et bredt netværk blandt andet i Tune og på LinkedIn.

– Jeg har markedsført de ledige arealer via LinkedIn og ved at fortælle om alle mulighederne i bygningen, når jeg møder relevante personer. Det er en fordel, at jeg har fået en bred kontaktflade her i Tune, efter min hustru og jeg bosatte os her i byen, forklarer Kim, der også lærer de lokale i området at kende ved at tage imod dem i forbindelse med arbejdsprøvninger, hvor de fx pakker frø, eller kommer i beskæftigelse som ungarbejder eller i et flexjob.

Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed glæder sig over, at det er gået stærkt med at udleje den tomme plads, og at FAUSOL trives i Tune. Hun har gennem længere tid været i en tæt dialog med Kim om at udnytte pladsen bedst muligt og har løbende henvist potentielle lejere til FAUSOL.

– Det er dejligt at konstatere, at det er lykkedes Kim at få liv i hele huset, og at forretningen med salg af muld, gødning og frø buldrer frem også på eksportmarkeder, udtaler Tina Charlotte Koeffoed, der tidligere har koblet Prime Cargo sammen med FAUSOL.

Inden gæsterne fra Greve Kommune går ud af døren, når Kim at fortælle om endnu en idé, han har med stedet. Den handler om, at han vil åbne en Bed & Breakfast i den gamle privatbolig, hvor fætter BR´s stifter tidligere boede. Tanken er at indrette det med 8-10 små værelser og et festlokale med en lille café.

Kilde: ErhvervsCentret i Greve

Deltag i debatten
Del.