Statsminister Lars Løkke Rasmussens tøven om sin holdning til regionerne er en farce. Partiet Venstre er tydeligvis splittet på spørgsmålet om regionernes fremtid og mange fremtrædende Venstremedlemmer advarer direkte statsministeren i at nedlægge regionerne.

Spørgsmålet er om nærdemokratiet i form af direkte valgte politikere i regionsrådene skal erstattes af en central bestyrelse.

Samtidig presser partierne i blå blok statsministeren; De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vil gerne afskaffe regionerne og centralisere administrationen.

Regionerne har uden tvivl løst opgaven og løftet kvaliteten efter amternes nedlæggelse, og sikrer dagligt et meget effektivt sundhedsvæsen, som fokuserer på nærhed og patienterne. Produktiviteten er øget og der er sat rekord i behandling af patienter, ventetider er nedbragt og der er styrket fokus på kroniske sygdomme.

Blandt Folketingets medlemmer er der pt. flertal for at regionerne skal fortsætte, så jeg håber, at statsministeren glemmer ideen om en centralt placeret bestyrelse.

Jeg mener ikke, at styringen af det danske sundhedsvæsen kan gøres bedre med centralt placerede embedsmænd eller udpegede bestyrelser. Jeg tror på folkestyret og at vælgerne skal kunne holde de politikere ansvarlige, der styrer sundhedsvæsenet.

John Wennerwald / Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Deltag i debatten
Del.