Fra tirsdag d. 19. – søndag d. 24. februar kan du tage familien med på opdagelse i det stemningsfulde stuehus på Greve Museum. Her kan I kan opleve, hvordan det var at bo, arbejde og leve på en gård i gamle dage. I får udleveret en guide og med den i hånden, kan I selv gå i pigen Børts fodpor. Børt hed i virkeligheden Birthe, og hun boede på Grevegård hele sit liv.

Gå på opdagelse på den gamle bondegård

Det er efterhånden de færreste, der kan huske, hvordan det var at bo på en rigtig bondegård, inden landbruget gik over til stordrift. I skolernes vinterferie i uge 8 er der mulighed for at tage børn og børnebørn med tilbage til gamle dage, hvor man var selvforsynende. På den gamle firlængede gård fra 1826 er stuehuset indrettet, så man kan rejse tilbage i tiden ved at træde over dørtærsklen til huset og se, hvordan familien på gården indrettede sig gennem generationer.

Brug gå-selv-guiden sammen med familien

I vinterferien kan børnefamilier gå rundt i stuehuset med gå-selv-guiden, der handler om Birthe kaldet Børt, der boede hele sit liv på Grevegård. Børt voksede op hos sin far Niels Pedersen og mor Ingeborg Nielsdatter sammen med hendes fem andre søskende. Foruden familien var der også en ung pige, to karle, en lilledreng og en fodermester ansat, for Grevegård var den største gård i sognet. Med gå-selv-guiden kan man gå på opdagelse i stuehuset i børnehøjde og lære mere om Børt og resten af familien.

Ny minimodel af Grevegård anno 1916

Som noget nyt har museet fået en fin model af den firlængede gård, så museets gæster kan se indretningen på Grevegård anno 1916. Modellen giver et fint billede af, hvordan alle i familien hjalp til på gården – selv de små børn, der måtte hjælpe med at passe dyrene.

Praktisk info

Det hele foregår på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

Entré til museet: 40 kr. Der er dog fri entré for børn under 18 år samt voksne bosat i Greve Kommune.

Familieguiden ”I Børts fodspor” er gratis.

Slut besøget af i museets hyggelige café, hvor der er mulighed for, at både børn og voksne kan forkæle maven med lækkert bagværk.

Se åbningstider og anden info om museet på grevemuseum.dk

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.