På næste opstartsmøde for nye iværksættere i Greve og Solrød får du input til at vurdere, om du skal satse på at blive selvstændig.

Du får bl.a. praktiske informationer om, hvad der skal til for at starte egen virksomhed og komme ud over stepperne i opstartsfasen. Du får også lejlighed til at udveksle erfaringer med andre ligesindede. Derudover møder du kropsterapeut Chalotte Munch, der i januar efter en vellykket eksamen i iværksætteri vovede springet og åbnede egen klinik med kropsterapi i Greves største shoppingcenter Waves.

Greve-Solrød Erhvervsservice holder opstartsmøde for borgere i lokalområdet, der overvejer at etablere egen virksomhed, eller som allerede har etableret sig og fået de første kunder. Det sker torsdag den 14. juni kl. 16.30 til 20.30. Det er gratis at deltage, men husk tilmelding på ErhvervsCentrets hjemmeside.

Chalotte Munch

Kropsterapeut Chalotte Munch, der er indehaver af munch body, kommer og fortæller om, hvordan hun i en moden alder fik mod og energi til at tage først en toårig uddannelse som kropsterapeut og efterfølgende en tre måneders iværksætteruddannelse i ErhvervsCentret for herefter at åbne egen klinik i Greves største shoppingcenter.

– Jeg vil gerne dele med andre, hvordan min rejse har været hen imod at starte egen virksomhed først derhjemmefra og senere med egen klinik indenfor PassuSego kropsterapi. Et af mine budskaber er, at det er vigtigt at lytte til sig selv men også at søge viden via uddannelse og gode relationer til andre, der kan støtte dig og hjælpe dig godt videre med din iværksætterdrøm, understreger Chalotte og tilføjer, at hun har haft stor gavn af at tage en iværksætteruddannelse i ErhvervsCentret. Det gav hende blandt andet en indsigt i, hvad der kendetegner de kunder, hun skal gå efter. Hun fik samtidig sat et realistisk mål for hvilken indsats, hun skal yde for at opbygge en sund forretning. Endelig fik hun udvidet sit netværk med personlige relationer til andre iværksættere i lokalområdet. Det er guld værd, vurderer hun.

Prøvede selv kropsterapi som travl småbørnsmor og fik ny energi og velvære

Chalottes tilværelse som selvstændig kropsterapeut spirede, da hun for 14 år siden som travl småbørnsmor med alt for meget arbejde lagde sig på briksen for at få en kropsterapeutisk behandling. Og hun mærkede, at det virkede. Hun fortsatte med at gå hos den samme behandler. Og en dag, da Chalotte begyndte at overveje en anden tilværelse end et job som teknisk designer, opfordrede kropsterapeuten hende at gå samme vej som ham. Chalotte fulgte sin intuition og var ikke længe om at beslutte sig for at skifte spor og tage en uddannelse som kropsterapeut. Da det var vel overstået, følte hun, at der manglede noget viden og selvindsigt og ikke mindst en målrettet og realistisk plan for at få iværksætterdrømmen til at lykkes. Og da hun på Facebook så et opslag om en iværksætteruddannelse i ErhvervsCentret og fik den anbefalet, slog hun til.

– For mig har det været vigtigt at lytte til, hvad jeg fik at vide af min intuition og egen krop. Det nytter ikke at ignorere, hvad du selv har behov for og drømmer om at ændre i dit liv. Jeg har fået utrolig meget ud af at tage iværksætteruddannelsen. Det har givet mig værktøjer og mod til at gøre alvor af min drøm om at åbne egen klinik ude blandt andre professionelle, der arbejder med sundhed og helse, siger Chalotte.

Efter fem måneder i Waves med egen klinik er Chalotte faldet godt til øverst oppe under taget med udsigt til den blå himmel og Parkeringspladsen. Hun har også fået udvidet sin kundekreds men har stadig plads i kalenderen til flere kunder, der trænger til at få lindret smerter i kroppen ved at få løsnet op for spændinger i fx nakke, skuldre, lænd og knæ.

Program for informationsmødet for iværksættere

16.00 Ankomst og registrering

16.30 Velkommen til nye iværksættere i Greve Kommune og Solrød Kommune
v/ Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklingskonsulent, Greve-Solrød Erhvervsservice

16.40 Kort præsentationsrunde
Forbered gerne en kort præsentation af din forretningsidé

17.00 Vigtige overvejelser i den tidlige opstartsfase – findes der en checkliste?
v/ Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklingskonsulent, Greve-Solrød Erhvervsservice

17.30 En iværksætterhistorie – mød Chalotte Munch med mottoet ”Lyt til dig selv og vær god ved din krop”
v/ Chalotte Munch, indehaver af munch body

18.15 Pause og forfriskning

18.30 Virksomhedsformer, aftaler og andre juridiske forhold
v/ Brandur Ellingsgaard, Ret&Råd Greve

19.00 Bogføring, skat og moms når du starter op
v/ Christina Schmidt Hansen, Bogholderi- og Regnskabskonsulent

20.30 Tak for i dag

Før og efter indlæggene vil der være mulighed for netværk og yderligere dialog med indlægsholderen og de øvrige deltagere. Det er gratis at deltage i mødet, men tilmelding er påkrævet via ErhvervsCentrets hjemmeside: erhvervscentret.greve.dk.

Kilde: ErhvervsCentret Greve

Deltag i debatten
Del.