På et gratis opstartsmøde for nye iværksættere kan du få input til at vurdere, om du skal vove springet og blive iværksætter. Du får indsigt i, hvordan du kommer hurtigt og godt fra start, og du møder andre i samme situation som dig. Du får også Pia Ravn Thyssens iværksætterhistorie om, hvordan hun med mottoet ’Make every day more magical’ i baghovedet baner sig vej mod succes med design, produktion og salg af bl.a. siddepuder og krammepuder med Alfons Åberg.   

Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret, åbner dørene for et opstartsmøde for nye iværksættere på Solrød Bibliotek torsdag den 14. september fra kl. 16.30 til 20.30. Det er gratis at deltage.

Til mødet vil Pia Ravn Thyssen, der er indehaver af designvirksomheden TeddySit ®, fortælle om, hvordan hun i starten af 2013 besluttede at forlade karrieren inden for eventmarketing i advokatbranchen for at skifte spor som 41-årig og sagde sit job op. På baggrund af en gammel idé om at udvikle en transportabel stoleforhøjer i stof til små børn fra 3 år stiftede hun sammen med sin mand virksomheden TeddySit ®.

– Jeg glæder mig til at møde en forhåbentlig masse nysgerrige og forventningsfulde iværksætterspirer og ærligt og åbent dele ud af mine personlige erfaringer med at skabe min egen designvirksomhed med alt, hvad det indebærer af sommerfugle i maven, håb, tvivl, kampe og knofedt. Jeg har erkendt, at noget af det vigtigste, for at du overlever som erhvervsdrivende, er, at du hver eneste dag tør gå ind i dine drømme med en tro på, at du lykkes. Også selvom du pludselig befinder dig i et fremmed farvand, hvor alt kan ske. Som ny iværksætter vil de fleste på et tidspunkt komme til at opleve, at tæppet bliver trukket væk under dig, siger Pia, der endnu ikke har nogen ansatte på lønningslisten. Men hun er selv ud af en iværksætterfamilie, der støtter hende og hjælper med at pakke kasser med puder til langt ud på aftenen, når en ny stor ordre kræver det.

En pude med Alfons Åberg kan gøre en forskel

Pia har lige siden hun etablerede TeddySit ® troet fuldt og fast på sin idé om at producere kvalitetspuder til børn i samarbejde med socialøkonomiske virksomheder i Danmark. Puderne bliver bl.a. fremstillet af personer med nedsat arbejdsevne på en socialt ansvarlig systue i Ballerup. Hendes motto har siden hun som ung arbejdede i Disneyland Paris været: ’Make every day more magical’.

Pias puder er alt andet end almindelige sidde- og pyntepuder. Den nyeste pude fra TeddySit ® er en rund og blød krammepude med den kendte figur Alfons Åbergs ansigt. På den ene side er han glad og smiler stort. På den anden side er han trist og fælder en lille tåre. De to slags humør hjælper barnet med at udtrykke sine egne følelser og finde trøst. Puden bliver brugt som et redskab i daginstitutioner og privathjem til at udvikle børns sprog om og forståelse af følelser, både når de er glade, spændte, nedtrykte eller utrygge og fx oplever konflikter.

For et halvt år siden indledte TeddySit ® et samarbejde med Psykiatrifonden omkring Alfons Åberg puden for at sætte fokus på at tale med børn om følelser.

Pia har i de seneste år fået mange beviser på, at hun har udviklet et godt produkt. Hun modtager ofte billeder med glade børn, der bruger siddepuden eller finder trøst i at få et kram af Alfons. For Pia er det kundernes søde ord og opbakning, som er drivkraften.

Alfons Åberg puden har netop af det italienske magasin Kid’s wear Magazine fået anerkendelse i form af en favoritpris på CIFF KIDS modemessen i København.

Pia håber, at de fremmødte til mødet vil få en portion inspiration, som de kan arbejde videre med i opstartsfasen. Målgruppen for informationsmødet er borgere, der lige har fået en god idé til en ny forretning og alle andre, som måske i længere tid har gået rundt med en iværksætter i maven uden at komme i gang med at udleve drømmen. Mødet er også for alle dem, der allerede har registreret sig med et CVR-nummer og måske også har haft de første kunder.

Program for informationsmødet for iværksættere

Før og efter indlæggene vil der være mulighed for netværk og yderligere dialog med indlægsholderen og de øvrige deltagere.

Program

16.00 Ankomst og registrering

16.30 Velkommen til nye iværksættere i Solrød Kommune og Greve Kommune
v/ Niels Hörup, Borgmester i Solrød Kommune

16.40 Kort præsentationsrunde
Forbered gerne en kort præsentation af din forretningsidé

17.00 Vigtige overvejelser i den tidlige opstartsfase – findes der en checkliste?
v/ Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklings- konsulent, Greve-Solrød Erhvervsservice

17.30 “Make every day more magical”
v/ Pia Ravn Thyssen, Indehaver, TeddySit ®

I starten af 2013 besluttede Pia at forlade karrieren inden for marketing og skifte spor. På baggrund af en gammel idé stiftede hun sammen med sin mand virksomheden TeddySit ® i 2014. Hun fortæller sin historie og deler ud af sine mange erfaringer.

18.15 Pause og forfriskning

18.30 Iværksættervagten åbner – få svar på dine spørgsmål

Bogføring, skat og moms når du starter op v/ Rosemai Holm, Indehaver, Rosemaiholm.dk

Virksomhedsformer, aftaler og andre juridiske forhold v/ Advokat Jonas Hallum, Advokat, WINadvokater

Markedsføring af din virksomhed v/ Pia Ravn Thyssen, Indehaver, TeddySit ®

Forretningsmodel, produkt og prissætning v/ Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklingskonsulent

20.30 Tak for i dag

Det er gratis at deltage i mødet, men tilmelding er påkrævet via ErhvervsCentrets hjemmeside: erhvervscentret.greve.dk.

Kilde: ErhvervsCentret

Deltag i debatten
Del.