Du behøver ikke være ingeniør eller have en Ph.d. for at få succes med opstart af din egen virksomhed. Men du skal helst have en god idé. Og så er det også oplagt at tage en uddannelse som iværksætter. For det kan kickstarte din tilværelse som selvstændig. Det er budskabet fra co-founder Søren Andersen fra Solrød, der for halvandet år siden etablerede cleantech-virksomheden CLIMAID sammen med makkeren Kenneth Jakobsen. Søren fortæller sin iværksætterhistorie på et opstartsmøde for nye iværksættere på Solrød Rådhus torsdag den 13. september 2018 fra kl. 16.30 til 20.30.     

Kom og bliv afklaret med, om du skal gøre alvor af din drøm om at blive iværksætter og få indsigt i, hvordan du kommer godt i gang med at udvikle din forretningsidé og mød samtidig andre ligesindede. Sådan lyder et gratis tilbud for borgere i Greve Kommune og Solrød Kommune fra Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret i Greve og er til for at hjælpe iværksættere i lokalområdet til succes.

Til mødet den 13. september vil den 32 årige Søren Andersen fra Solrød, der har stiftet CLIMAID, fortælle om, hvordan han er lykkedes med at få penge fra Innovationsfonden, ansætte et par medarbejdere samt udvikle og sælge et nyudviklet produkt til at måle og styre indeklimaet i bygninger uden brug af store og dyre klimaanlæg. Søren er selv uddannet ingeniør og har en Ph.d. fra DTU. Han har tidligere været ansat som rådgivende ingeniør men valgte for halvandet år siden at sige sit job op og tage en uddannelse som iværksætter i ErhvervsCentret i Greve.

– Jeg glæder mig til at møde de lokale iværksætterspirer og dele ud af mine erfaringer med at starte egen virksomhed op. Noget af det vigtigste er at få kritisk feedback på din idé og dit produkt og blive skarp på, hvad dine egne behov samt styrker og svagheder er, vurderer Søren.

Tag en iværksætteruddannelse for at kickstarte din karriere som selvstændig erhvervsdrivende

Søren Andersen håber, at deltagerne i opstartsmødet vil få mange brugbare input, som de kan arbejde videre med i deres opstartsfase. Han vil bl.a. fortælle dem om, hvad det har betydet for ham at tage en uddannelse som iværksætter til at kickstarte en tilværelse som selvstændig.

– Jeg vidste ikke, hvordan du i praksis bliver iværksætter og fx opretter dig med et CVR-nummer og udvikler på din idé, så den bliver til en forretning, du kan tjene penge på. Ved at tage en iværksætteruddannelse undgår du ”family, friends and fools”, idet du får sparring af kvalificerede folk. Du får konkret og relevant kritik, så du udvikler dig selv, din forretningsidé og dit produkt. Jeg fik øjnene op for, at jeg skulle have mere styr på økonomien. Jeg blev også klogere på, hvordan jeg skulle prissætte produktet. Og jeg fik mod på at komme ud og tale med potentielle kunder, siger Søren.

Et af de råd, han vil give videre til andre kommende iværksættere, der drømmer om at komme godt fra start som iværksætter, er at finde en forretningspartner og få en arbejdsplads i et fælles kontormiljø med andre ligesindede.

– Jeg har erkendt, at jeg har brug for at have en hverdag i et inspirerende kontormiljø og have en forretningspartner, som supplerer mig godt. Jeg har brug for mennesker omkring mig. Jeg duer ikke til at sidde derhjemme i stuen og arbejde alene. Det giver så meget drive og inspiration af være flere om at idéudvikle og holde gejsten oppe, udtaler Søren. Han drømmer om at produktet bliver en succes globalt. Men næste skridt er at få en privat investor ind i firmaet.

Program for mødet

Målgruppen for informationsmødet er borgere, der lige har fået en god idé til en ny forretning og alle andre, som måske i længere tid har gået rundt med en iværksætter i maven uden at komme i gang med at udleve drømmen. Møderne er også for alle dem, der allerede har registreret sig med et CVR-nummer og måske også har haft de første kunder.

Før og efter indlæggene vil der være mulighed for netværk og yderligere dialog med indlægsholderen og de øvrige deltagere.

16.00 Ankomst og registrering
16.30 Velkommen til nye iværksættere i Solrød Kommune og Greve Kommune 
v/ Niels Hörup, Borgmester i Solrød Kommune
16.40 Kort præsentationsrunde 
Forbered gerne en kort præsentation af din forretningsidé
17.00 Vigtige overvejelser i den tidlige opstartsfase – findes der en checkliste?
v/ Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklings- konsulent, Greve-Solrød Erhvervsservice
17.30 Fra Ph.d. projekt til iværksætter med CLIMAID
v/ Søren Andersen, co-founder CLIMAID
18.15 Pause og forfriskning 
18.30 Iværksættervagten åbner – få svar på dine spørgsmål
Bogføring, skat og moms når du starter op.
Virksomhedsformer, aftaler og andre juridiske forhold.
Markedsføring af din virksomhed.
Forretningsmodel, produkt og prissætning v/ Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklingskonsulent
20.30 Tak for i dag
Det er gratis at deltage i mødet, men tilmelding er påkrævet via ErhvervsCentrets hjemmeside: erhvervscentret.greve.dk.

Kilde: ErhvervsCentret Greve

Deltag i debatten
Del.