ErhvervsCentret havde fuldt hus til en workshop i det nye fælleseuropæiske udbudsdokument ESPD, som fremover er obligatorisk ved afgivelse af tilbud på kommunale udbud.

På workshoppen gennemgik to eksperter fra Københavns Universitet, hvordan udbudsdokumentet ESPD skal udfyldes. Et af de lokale håndværkerfirmaer, der var mødt op til arrangementet i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve, var overmontør Kim Friis Larsen og El-installatør Anders Wiewiura fra W. Zink A/S. Firmaet så dagens lys i 1947 og holder til i Greves ældste industrikvarter Håndværkerbyen. Firmaet servicerer både erhverv, boligforeninger og private.

– Vi vil gerne vinde flere kommunale udbud i Storkøbenhavn og Sjælland. Vi har ikke nogen erfaring med at byde på udbud digitalt, og derfor har vi brug for at vide, hvad det er, vi skal levere af dokumentation om vores firma til det offentlige. Derfor er det alle tiders, at ErhvervsCentret har tilbudt os den her workshop i ESPD. Det er relevant for os håndværkere, så vi kan få styr på det. Det bliver jo obligatorisk fra april 2018 fortalte elinstallatør Anders Wiewiura. Hans kollega var også med, og han supplerede:

– Det her ESPD dokument indeholder mange spørgsmål og er ikke helt nemt at udfylde korrekt. Det tager lang tid og kræver nærmest, at du har en jurist ved hånden. Men nu har vi på workshoppen fået gode tips og en vejledning med hjem. Så vi har helt sikkert mod på at byde på Greve Kommunes udbud om vedligehold og drift af elarbejder på kommunes ejendomme til november, sagde overmontør Kim Friis Larsen og tilføjede: Hvis vi kommer i tvivl om noget, når vi skal udfylde dokumentet, har vi fået at vide, at vi bare skal skrive til ordregiver og spørge i stedet for at gætte på, hvad ordregiver spørger til. Det er jo ærgerligt at lave fejl, for så risikerer du at diskvalificere dig selv, og så får du i hvert fald ikke opgaven.

Et godt råd om udfyldelse af ESPD dokumentet
Husk at udfylde alle oplysninger, der bliver bedt om i dokumentet og spørg ordregiver skriftligt, hvis du er i tvivl om et spørgsmål.

Kilde: ErhvervsCenteret i Greve

 

Deltag i debatten
Del.