Solen skinnede og snakken gik lystigt, da Greve Kommune for femte gang havde inviteret lokale virksomheder til Round Table på Tune Kursuscenter den 7. maj 2018. Formålet med mødet var at få erhvervslivets input til, hvordan Greve fortsat kan være en attraktiv erhvervskommune. Disse input skal efter en behandling på et bestyrelsesmøde spilles ind til et byrådsmøde om de strategiske målsætninger.

Borgmester Pernille Beckmann bød de lokale virksomheder velkommen på Round Table:

– Tak fordi I er kommet. Det betyder meget for os, at I vil give os jeres input til, hvordan vi kan understøtte, at Greve fortsat er en god erhvervskommune at drive virksomhed i. Vi glæder os til at høre, hvad I synes, de næste fire år skal byde på, sagde Pernille Beckmann.

Herefter tog Greves kommunaldirektør Claus Thykjær ordet. Han gav virksomhederne en introduktion til mødet og fortalte om Greve Kommunes strategiske tænkning og arbejde med at retningssætte kommunens kurs:

– Vi vil meget gerne høre jeres bud på, hvad det er for nogle forandringer, vi skal skabe, så I har konkurrencedygtige vilkår. Vi vil gerne med jer drøfte både vores vision, mål og indsatser. Vi ser det som en fælles opgave at tale med jer om, hvor vi skal hen, sagde Claus Thykjær.

Næstformanden i ErhvervsCentrets bestyrelse, Allan Schouw-Petersen, præsenterede herefter deltagerne for ErhvervsCentrets bestyrelse og fortalte om det videre arbejde med at skabe gode rammevilkår.

– Vores fokus i ErhvervsCentrets bestyrelse er at gøre Greve til et bedre sted at drive virksomhed. Vi vil gerne høre, hvad I er optagede af og har af ønsker. På vores næste bestyrelsesmøde vil samle op på jeres input og give det videre til Byrådet, som skal tage stilling til et samlet oplæg for de kommende års målsætninger, sagde Allan Schouw-Petersen.

God diskussion på workshops med forskellige emner

Under mødet blev deltagerne fordelt i grupper på ni forskellige workshops. Her diskuterede grupperne forskellige emner og kom med input til forbedringer. Emnerne for disse drøftelser var: Flere iværksættere og øget overlevelsesrate, fysiske rammer til erhvervslivets udvikling, information og dialog, lettere adgang til arbejdskraft, service til virksomhederne, udbud og leverandørsamarbejde og vækst via anlægsprojekter.

Morten Dahlin var en af de lokalpolitikere, der deltog i en workshop om kommunens information og dialog med erhvervslivet. Han understregede, at det er i kommunens interesse at blive bedre til at imødekomme den enkeltes virksomheds individuelle behov for information og dialog.

– Vores information og dialog med erhvervslivet er ekstremt vigtigt. Vi skal hele tiden i vores kontakt med erhvervslivet have fokus på, hvordan kan vi blive endnu bedre til kommunikere med vores kunder. Det er også vigtigt at vi kan tilrette vores kommunikation, så den dækker den enkelte virksomheds behov. Den gode kommunikation er med til at sætte nogle rammer for, at erhvervslivet kan vækste, sagde Morten Dahlin.

I efteråret skal konkrete indsatser til at nå målene beskrives og kvalificeres.

Kilde: ErhvervsCentret Greve

Deltag i debatten
Del.