Mæ, bæ, hvide lam, har du noget uld? Ja, ja, lille barn, hele ryggen fuld.
frakke til din far og kjole til din mor og to par strømper til lille bitte bror!

Tirsdag den 9. april slog Greve Museum dørene op for endnu en ny særudstilling. En udstilling, som kan kaldes noget ulden i kanten, da den netop handler om fårets kulturhistorie.

I udstillingen kan du se mange forskellige beklædningsdele og boligtekstiler fremstillet af fårets uld

Fåret er det ældste husdyr, vi kender. Det er et nyttedyr, der år efter år giver både tøj på kroppen og mad på bordet. Dyrene var en essentiel del af hverdagen på landet – også i sproget, hvor fåret både karakteriseres som blidt, ubegavet eller som familiens sorte får. I udstillingen ser vi nærmere på fårets kulturhistoriske betydning og på de mange produkter, der kommer fra fåret.

Det var børnenes opgave at vogte fårene i gamle dage

I den nyåbnede udstilling kan du gå på opdagelse i fårets anvendelse i dets storhedsperiode, og hvordan det lidt glemte husdyr stadig har en effekt i vores traditioner og sprog i dag. Udstillingen kommer både rundt om fårehold og –klipning og slagtning, anvendelse af fårets kød og fedt, om hvordan fåret og lammet bliver brugt som et religiøst symbol. Sidst men ikke mindst kan du lære om forarbejdning af uld og se en spændende samling af tøj og boligtekstiler.

: I udstillingens ”gør-det-selv-hjørne” kan du selv prøve kræfter med at karte og spinde ulden

Glæd jer til en både informativ, lærerig og stemningsfuld udstilling, som vises året ud.

Entré: 40 kr. Der er dog fri entré for børn under 18 år samt borgere bosat i Greve Kommune.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.