Aldrig før har der været så meget fart på forretningen for den 118 år gamle, hæderskronede danske transportkoncern LEMAN, der har haft hovedsæde på Ventrupvej 6 i Greve siden 2007.

I 2017 leverede speditionsvirksomheden det bedste resultat nogensinde med adm. direktør Thomas Krøyer ved roret. Samme år blev firmaet hædret med Stafet For Livet-prisen 2017 i Greve samt årets speditørelevplads 2017 uddelt af HK. Nu er Greves fremadstormende transport- og logistikvirksomhed også med i slutløbet om at vinde Greve Erhvervspris 2017.

Thomas Krøyer er direktør i LEMAN på fjerde år – og han har ikke ligget på den lade side, siden han blev headhuntet fra en stilling i Luxembourg til topposten i Danmarks sjette største transportkoncern i efteråret 2014. Der er sket meget hos LEMAN, og væksten har været voldsom. I 2013, inden Thomas blev hentet til LEMAN, lå omsætningen på 1,4 milliarder. Fire år efter var tallet oppe og runde 2 milliarder.

– En aggressiv vækststrategi med opkøb og diversificering har været og er stadig ledetråden på vores rejse mod at skabe fornyelse gennem forandringer med respekt for fortiden i et yderst konkurrencepræget internationalt marked, fortæller Thomas Krøyer og fortsætter: Planen har hele tiden været at vækste organisk og supplere forretningen med opkøb i de lande, hvor LEMAN allerede er til stede i. Senest i september 2017 har vi opkøbt engelske MARU med knapt 90 medarbejdere.

En stor anerkendelse af være nomineret til Greve Erhvervspris

Han glæder sig over den anerkendelse, der ligger i at blive indstillet og nomineret til Greve Erhvervspris 2017.

– Der er mange dygtige virksomheder i Greve, så vi er bare en blandt mange. Jeg tænker, vi er kommet i betragtning til erhvervsprisen for det gode arbejde, vi har gjort med at diversificere forretningen. Det er et faktum, at vi har tilført 60 procent flere medarbejdere til LEMAN-gruppen de sidste 10 år. Alene på hovedkontoret i Greve har vi siden 2010 skabt omkring 25 nye arbejdspladser, blandt andet ved at oprette nye stabs- og støttefunktioner på hovedkontoret, herunder HR, IT og Kommunikation. Det betyder meget for os, at vi er blevet nomineret til erhvervsprisen. Det ligger der en anerkendelse i, som vi er stolte af, understreger Thomas Krøyer. Han uddyber:

– Greve er for os et attraktivt sted at drive virksomhed. For os er det et unikt sted at være placeret logistikmæssigt. Det er med til at understøtte vores vækst, at vi har adgang til motorvejsnettet i alle retninger og kan få kvalificeret arbejdskraft i lokalområdet og det øvrige Sjælland. Da vi trives med at have hovedsæde i Greve, er vi meget opmærksomme på at give noget tilbage til lokalsamfundet, udtaler Thomas.

DI Roskilde/Køge Bugt har indstillet LEMAN til prisen. Chefkonsulent Karsten Almosetoft forklarer, at den imponerende vækst i sig selv kvalificerer virksomheden til erhvervsprisen. Men også det forhold at virksomheden gør meget for at sikre, at medarbejderne trives og udvikles i jobbet, samt at virksomheden med et stort engagement viser flaget i lokale sammenhænge og også bidrager til en konstruktiv dialog med kommunen på hele det lokale erhvervslivs vegne.

– Det er meget vigtigt for virksomheden, at man udviser socialt ansvar fx ved løbende at tage lærlinge og elever. For LEMAN er det afgørende, at medarbejderne føler sig godt tilpas i virksomheden, da det efter virksomhedens opfattelse er med til at skabe dygtige, kreative og fleksible medarbejdere. Som en del heraf deltager LEMAN hvert år aktivt i det lokale Stafet for Livet arrangement. LEMAN bidrager derudover til at skabe en aktiv og dynamisk kommune ved bl.a. at deltage i arbejdet i forskellige udvalg i såvel Greve Kommune som i DI. Endvidere deltager virksomhedens ledelse løbende i dialogen med Greve Kommune omkring virksomhedernes vilkår i kommunen. Alt dette kvalificerer LEMAN til prisen ifølge DI Roskilde/Køge Bugt, siger Karsten Almosetoft.

Fakta om LEMAN

Hovedkontoret i Greve er opført af LEMAN i 2007 og er indrettet til LEMANS administration, varemodtagelse og speditionslager til blandt andet Farmaindustrien. Kerneforretningen er transport af alt slags gods lige fra massagebrikse til vindmøller, hovedpinepiller og tilsætningsstoffer til fødevareindustrien.

På globalt plan har LEMAN omkring 780 ansatte. I hele Danmark har LEMAN ansat i alt ca. 380 medarbejdere. Heraf er ca. 140 medarbejdere ansat på hovedkontoret i Greve – og en fjerdedel af dem bor i dag i lokalområdet. Flere af de ansatte har været beskæftiget hos LEMAN i 20-30 år. Der er tilført knap 70% flere medarbejdere til LEMAN-gruppen de sidste 5 år. Alene på hovedkontoret i Greve har LEMAN i samme periode skabt omkring 20 nye arbejdspladser.

I dag har LEMAN også selskab i England, Finland, Norge, Sverige og USA, for at være tættere på kunderne i udlandet. Derudover arbejder virksomheden med samarbejdspartnere i over 100 lande.

Se video om LEMAN her

Kilde: ErhvervsCentret Greve

Deltag i debatten
Del.