Kom og hør det andet i rækken af efterårets fyraftensforedrag. Den 4. oktober vil museumsinspektør Morten Tinning fra M/S Museet for Søfart fortælle om danskfødte soldater, der gjorde tjeneste i den canadiske hær under 1. verdenskrig.

Foredraget vil tage udgangspunkt i en håndfuld danskfødte canadiske soldaters liv, krigsoplevelser og skæbne. Du vil blandt andet høre, hvordan fundet af en medalje i lokalarkivet i Fredericia, ledte foredragsholderen på sporet af hundredvis af glemte dansk/canadiske skæbner. Du vil både blive klogere på Karen Blixens bror, Thomas Dinesens, oplevelser i Vestfrontens skyttegrave og på en række mindst ligeså dramatiske fortællinger om mere ukendte, danskfødte soldaters krigsoplevelser. Foredraget vil forsøge at svare på, hvem disse danskfødte soldater var, hvor de kom fra, og hvorfor de kæmpede i denne krig.

Thomas Dinesen

Fyraftensforedrag i efteråret

Efteråret igennem markerer vi 100-året for freden og afslutningen på 1. verdenskrig med en foredragsrække med en bred palet af spændende emner om 1. verdenskrigs betydning for Danmark og danskerne. Foredragene falder på udvalgte torsdage ved fyraftenstid og foregår i museets infirmeribygning. Vi trakterer med kaffe ad libitum, alt imens du bliver klogere på alt fra krigstidens spioner, behovet for rationering og på, hvad vi danskere lærte af 1. verdenskrig.

Museumsinspektør Morten Tinning

Læs mere om fredsjubilæet

Find information om de samlede fyraftensforedrag på museets hjemmeside www.mosedefort.dk. Læs også her om museets event på 100-års dagen for våbenstilstanden d. 11. november, hvor der dagen igennem vil være foredrag og omvisninger en gang i timen, mad og musik fra tiden og mulighed for at tage en tidsrejse med veterantoget godt underholdt af folk iklædt tidens dragter.

Praktisk information

Tidspunkt: torsdag den 4. oktober kl.16.30 -17.30 Pris: 30,- inkl. kaffe.

Der er gratis adgang til foredraget, hvis entréen til museet er betalt. I dagens anledning holder museet åbent til kl. 16.30 og det er derfor muligt, at besøge museet inden foredraget.

Reserver din foredragsbillet på mosedefort@greve.dk eller på tlf. 20311914.

Kilde: Mosede Fortet

Deltag i debatten
Del.