Marco Gersager, Tune, får dobbeltrolle i den tyske ADAC Opel Rallye Cup

Februar 2018
Sidste års stræben efter at nå toppen i dansk rally blev for den 26-årige værkstedsindehaver Marco Gersager fra Tune hans hidtil bedste sæson som rallykører. Han vandt sammen med Jeannette Kvick Danmarksmesterskabet i Klasse 2. Desuden vandt han Opel Corsa OPC Cup og sluttede på tredjepladsen blandt samtlige DM-rallykørere i Dansk Super Rally.
STØRRE UDFORDRING
– Med mesterskabet blev en gammel drøm opfyldt, så nu gælder det et større mål, afslører Marco Gersager, der i år vil satse på den tyske ADAC Opel Rallye Cup, hvor alle kører i ens biler – det vil sige alle kører i Opel Adam trimmet efter samme regulativ.
I fjor kørte han i en turboladet Opel Corsa OPC, men vil i den lille Opel Adam have mindre motorkraft til rådighed i et felt med øget konkurrence.
I fjor var der 25 biler til start i klassen, som den sjællandske duo Jacob Madsen og Line Lykke Jensen var tæt på at vinde. I år er deltagere fra ialt 11 lande meldt til start i 19 ens biler, så sæsonen 2018 bliver en regulær udfordring for den danske rallymester.
NY BIL OG CO-DRIVER
Vognskiftet bliver ikke den eneste ændring i år, da han har skiftet co-driver, idet den erfarne Carina Møller, Herlev, nu er indtrådt i Gersager Motorsport.

Marco Gersager har sammen med Carina Møller dannet et nyt team i dansk rallysport og satser i en Opel Adam på en topplacering i den tyske ADAC Opel Rallye Cup.

Hun har tidligere vundet DM sammen med en anden af Roskildeegnens topnavne, nemlig Tim Svanholt fra Øm, mens denne var aktiv i sin 4-hjulstrukne Mitsubishi Lancer Evo X.

Carina Møller har ligesom Marco Gersager flere års erfaring efter at have kørt med nogle af landets hurtigste rallykørere, bl.a. Tim Svanholt, Kenneth Madsen og Simon Larsen.

– Carina og jeg har kendt hinanden i mange år, så jeg glæder mig til at arbejde sammen med hende i Opel Rallye Cup. Sæsonens højdepunkt bliver WRC-løbet Rallye Deutschland, hvor vi skal køre to af de otte tællende runder, tilføjer Marco Gersager,

 “TUNESERNE” KOMMER …
En anden og lidt atypisk udfordring venter ham, da han får en dobbeltrolle både som aspirant til sejren i den tyske rallycup og som mentor for en af sine konkurrenter, nemlig turneringens anden “Tuneser” – 20-årige Sebastian Magnussen, Tune.

Marco Gersager

Det er aftalt, at Sebastian kan trække på Marcos erfaring ved bl.a. valg af dæk, trimning af bilen, strategi og taktik og derved optimere sin indsats.

I store træk er banen kridtet op for Marco Gersagers nye sæson. Han har en Opel Adam klar, han har sikret sig samarbejde med en rutineret co-driver foruden den samme backing-group som i fjor. Den består foruden en sponsorgruppe af fire effektive servicefolk, der står klar til at holde bilen i topform.
FØRSTE RUNDE I SAARLAND
Fartfesten begynder allerede den 2.-3. marts med Saarland-Pfalz Rallye i Saarland-regionen og fortsætter i maj, juni, juli, august og september. Finalen køres den 19.-20. oktober i 3-Städte Rallye i Bayern.
De to danske hold skal møde deltagere fra Sverige, Estland, Tyskland, Luxembourg, Belgien, Holland, Frankrig, Italien, England og USA.
Kilde: Morten Dam
Deltag i debatten
Del.