Det britisk baserede rockband, Coast, varsler byger af hits, en tsunami af højenergisk rock og en støvregn af traditionel keltisk folk, når de i marts måned tager på turné fra kyst til kyst i Danmark. I forbindelse med turneen udsendes bl.a. singlen ”Thundersnow”.

Coast blev dannet i Southampton i 2007 af brødrene Paul Eastham og Chris Barnes, der trådte deres barnesko i et musikalsk hjem på den lille skotske ø Benbecula på Hebriderne. Her forekommer ofte et helt særligt vejrfænomen, nemlig thundersnow.

Frontmand og sangskriver Paul Eastham er ikke hr. hvem-som-helst. Han har tusindvis af koncerter i mange forskellige lande bag sig. Han begyndte at spille klaver allerede som 12-årig og er klassisk trænet pianist. Senere kastede han sig over at skrive og komponere musik. Paul Eastham har siden skrevet sange og musik med mange kunstnere, bl.a. skrev han sammen med den populære engelske sangerinde Duffy, tre numre til hendes debut EP-udgivelse, der gik nummer 1. på hitlisten i Wales.

Og så har Paul Eastham et helt specielt forhold til Danmark. Han mødte sin danske kone efter en koncert på Tønder Festival i 2011 og har været bosat i en lille by nær Faaborg på Fyn gennem de seneste år.

Med tre album, flere EP’er og masser af britiske, europæiske og skandinaviske koncerter i bagagen, har Coast positioneret sig som et etableret, anerkendt og sammenspillet band. Deres iørefaldende musik har fået airplay på bl.a. BBC, P4 og P5.

Coast-brødrenes mor var folk-sanger og faderen spillede bas i et rockband. Forældrene mødtes pga. musikken, og gav heldigvis den musikalske arv videre til sønnerne Paul og Chris. Det musikalske univers i Coast er da også en hybrid af moderens og faderens musikalske præferencer. Coasts højenergiske og medrivende rock med afstikkere til traditionel keltisk folk har gjort dem anerkendt i både Storbritannien, Europa og Skandinavien, hvor de har spillet et utal af koncerter. Også danske spillesteder og festivaler, som fx Tønder og Strib Festival, har flere gange haft besøg af Coast.

Stormvarsel vest for Hebriderne
De der kan huske DRS daglige vejrudsigt til skibstrafikken nær Hebriderne, har sandsynligvis fået indtryk af de ekstreme vejrforhold, der hersker i området omkring de små skotske øer. Thundersnow er et sjældent vejrfænomen som kan opleves netop på Hebriderne og som brødrene oplevede mange gange, da de voksede op her.

Det iørefaldende og storladne nummer ”Thundersnow” handler netop om at leve i en kultur på kanten af verden. Således kan Hebriderne føles som, når man er bosiddende på en meget lille ø omringet af det store brusende Atlanterhav. Personen i sangen drømmer om, hvordan det mon ville være at bo et helt andet sted i verden som fx New York. Nummeret slutter med en vejrudsigt for skibsfart, ligesom de vejrvarsler Paul Eastham lyttede meget til som barn og som han faktisk lytter til den dag i dag, hvis han har svært ved at falde i søvn om aftenen.

”I det hele taget har havet altid spillet en stor rolle i Coasts’ musik. Jeg har altid været draget af havet. Efter Hebriderne flyttede vi til Southampton, som har en af Englands største industrihavne og hvorfra kæmpe skibe sejler ud i verden. Og nu er jeg havnet i Danmark, som jo er omringet af hav. Det er nok også en af grundene til at jeg følger mig meget hjemme her”, fortæller Eastham.

Personen i ”Thundersnow” får snart sin drøm opfyldt, når han og bandets guitarist og bassist, Finlay Wells, senere på året tager til netop New York, hvor de er blevet inviteret til at give koncerter.

Coast kan opleves følgende steder i marts:
09. marts Sidesporet, Holbæk
10. marts Kulturhuset, Skanderborg
11. marts Tøjhuset, Fredericia
13. marts Portalen, Greve
14. marts Bakkehuset, Ikast
15. marts Halkær Kro, Halkær
16. marts Musikviften, Bjerringbro
17. marts Industrien, Aarup
23. marts Roxy Music, Flensburg (Tyskland)

Efter flere udskiftninger gennem tiden i bandet, består Coast i dag af Paul Eastham (lead vokal, keyboards, guitar, accordion), Chris Barnes (percussion), Finlay Wells (guitar, bas) og Graeme “Mop” Youngson (trommer).

www.coast.band

Thundersnow video: https://www.youtube.com/watch?v=ROtoeenoANI

2018 EPK: https://www.youtube.com/watch?v=N_L9EhvcZZ4

Kilde: Promote it!

 

 

 

 

Deltag i debatten
Del.