Farvel til afstemninger, partipolitiske blokke eller fløjkrige. For fremtiden vil byrådet i Greve afgøre alle sager ved at tale sammen.

Alle beslutninger skal tages i total enighed. Sådan lyder det nye mantra for Greve byråd.

Byrådsmedlemmerne er ganske enkelt blevet trætte af at afgøre vigtige beslutninger med flertal. I stedet vil de for fremtiden insistere på at tale sig til rette om alt.

”Vi tror på værdien af en god politiske debat, og derfor må vi også afsætte tid nok til, at vi kan tale os til rette. I første omgang regner vi med et byrådsmøde på cirka ti timer, men det kan vi justere på, hvis det bliver nødvendigt,” siger borgmester Pernille Beckmann (V).

Første viceborgmester Liselott Blixt (O) ser frem til det nye koncept.

”Jeg er overbevist om, at borgerne vil opleve mere tryghed, når deres politikere er fuldstændig enige om alt,” siger hun.

Anden viceborgmester Niclas Bekker Poulsen (A) fremhæver, at de nye byrådsmøder bliver en slags ekstremsport for politikere.

”Modellen har været brugt i fristaden Christiania i mange år, og det har vist sig at kræve en helt ekstrem udholdenhed af deltagerne. Jeg har længe haft lyst til at teste min egen fysiske og mentale styrke, og nu får jeg muligheden samtidig med mit byrådsarbejde,” siger politikeren tilfreds.

Næste byrådsmøde er mandag den 25. maj fra k.16.00 – 02.00. Der vil blive serveret sandwich, kaffe og peanuts til både politikere og tilhørere hver tredje time.

Deltag i debatten
Del.