Flere læger til Region Sjælland

Vi skal dækkes bedre ind, så der er læger i hele Region Sjælland. Lægedækningsudvalget har netop præsenteret deres forslag til, hvordan vi øger antallet af læger uden for Danmarks større byer – og jeg glæder mig til at kæmpe for udvalgets anbefalinger. For det bør aldrig være ens postnummer, som afgør kvaliteten af behandlingen i sundhedssystemet.

Lægemanglen i Region Sjælland har konsekvenser. Det kunne blandt andet TV2 Øst vise i august, hvor man blandt andet i Nykøbing har haft store problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og det medførte at der ikke kunne udføres større akutoperationer på sygehuset. Derfor er det oplagt, at vi øger udbuddet af lægestuderende i yderområderne og honorerer efter patienttyngden – som eksperterne også foreslår. Det er kun retfærdigt, at vi investerer i flere lægestuderende og belønner folk efter deres arbejdsmængde. For det skal være mere attraktivt at være læge i Region Sjælland.

Danmark er ikke større, end at vi kan have et sundhedssystem i balance. Det er sundt fornuft. Vi skal simpelthen ikke acceptere, at kvaliteten af behandlingen varierer fra kommune til kommune. I Det Konservative Folkeparti arbejder vi for et sundhedssystem i verdensklasse. Det betyder også, at vi skal have flere læger til Region Sjælland, så alle borger har god adgang til sundhedssystemet.

Af Brigitte Klintskov Jerkel, sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti

Deltag i debatten
Del.