Byrådet i Greve vil bygge nyt plejecenter i Tune, men Erhvervsministeriet spænder ben for nybyggeri i Tune på grund af støj, som ikke findes i virkeligheden. Nu inviterer borgmester Pernille Beckmann ministeren med på en lytter.

Greve Kommunen må ikke bygge det nye plejecenter i Tune, som politikerne ellers har afsat penge til. Erhvervsministeriet mener nemlig, at der er så massive støjproblemer i Tunes bymidte, at der slet ikke bør bygges noget.

Kom og lyt

Men byrådet i Greve kan ikke acceptere, at udviklingen i Tune skal stoppe fuldstændig på grund af støj, som ikke findes i virkeligheden. Derfor har borgmester Pernille Beckmann nu inviteret erhvervsminister Brian Mikkelsen til at høre med egne ører, hvordan det lyder i Tune.
“Alle, der bor i Tune, ved, at flystøjen ikke dominere hverdagen i bymidten, men hvis vi skal følge erhvervsministeriets fortolkning af reglerne kan vi de facto slet ikke bygge nye boliger i byen,” siger Pernille Beckmann.

Ingen støjproblemer

Greve Kommune har bedt lydspecialister fra den rådgivende virksomhed Sweco om at undersøge virkelighedens støjniveau i Tune og deres konklusion er helt klar. Der er ikke støjproblemer.
“I det planlagte område for pleje- og ældreboliger i Tune vil flystøjen fra Roskilde Lufthavn ligge under Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier,” skriver de blandt andet i rapporten.

Satser på sund fornuft

Pernille Beckmann ser frem til at få besøg af erhvervsministeren, for hun forventer, at den sunde fornuft vil sejre.
“Brian Mikkelsen er ikke kendt for at gå op i tomt juristeri, så mon ikke vi sammen kan finde en mindelig løsning, så vi fortsat kan udvikle Tune, og så Greveborgerne kan få et tiltrængt plejecenter,” siger hun.

 Kilde: Greve Kommune

Deltag i debatten
Del.