“Under Trikoloren. Danskere i fransk krigstjeneste 1914-1918”

I samarbejde med Ordenshistorisk Forlag inviterer museet på Mosede Fort til bogreception torsdag d. 2. maj fra kl. 19-21.

Kom og sig tillykke til Jan René Westh med hans seneste bog “Under Trikoloren” om de ca. 100 unge danske mænd, der frivilligt meldte sig til at deltage i 1. Verdenskrig som fransk soldat.

Jan René Westh vil fortælle om disse 100 danskere og gøre os klogere på, hvad der får et ungt menneske til frivilligt at melde sig til en krig, som kostede ca. 10 millioner soldater livet. Som Jeppe Aakjær skrev, var Danmark Puslingelandet, der hyggede sig i smug, mens verden brændte om dets vugge. Det kan i dag være svært at forstå, hvad der fik folk til at forlade Danmark til fordel for Flanderns mudrede skyttegrave med alle de rædsler, vi har hørt om i hundrede år. Hvorfor tog de beslutningen, hvad oplevede de under krigen, og hvad mente de om den? Efterfølgende er der samtale om bogen med museumsinspektør Kristian Bruhn og rig mulighed for at stille spørgsmål.

Praktiske oplysninger

  • Sted: Infirmeriet på Mosede Fort, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve.
  • Pris: 50 kroner inkl. hvidvin. Bogen kan købes for 120 kroner.
  • Tilmelding: Der er et begrænset antal pladser, hvorfor tilmelding er nødvendig på mosedefort@greve.dk eller 2031 1914.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.