Mange nye boliger tiltrækker familier med børn, og Greve Kommune matcher deres behov for skole og dagtilbud.

I Greve bliver der bygget i stor stil, og mange børnefamilier vælger Greve, når de er på udkig efter en ny bolig. Det fremgår af Greve Kommunes befolkningsprognose for 2018, som blev præsenteret ved seneste byrådsmøde.

“Flere og flere børnefamilier bosætter sig i Greve, og det har vi allerede nu taget højde for. Alene på daginstitutionsområdet kan vi inden for de næste par år tilbyde væsentligt flere institutionspladser, end vi kan i dag”, siger borgmester Pernille Beckmann.

I perioden 2017-2020 vil der blive etableret 329 ekstra institutionspladser ved at bygge om på en række af de eksisterende daginstitutioner. Og som noget helt nyt har kommunen indkøbt en rullende naturbørnehave, som er en specielt indrettet institutionsbus med plads til 22 børn.

Plads på skolerne til nye elever

På Greves skoler vil antallet af skolebørn frem mod 2029 ifølge prognosen stige i Hundige, Karlslunde og Tune, hvorimod elevtallet i Greve Midt forventes at være tæt på status quo.

“Lige nu er der plads til flere elever ude på skolerne, men det er klart, at der vil blive holdt skarpt øje med udviklingen, så vi hele tiden kan være på forkant, så udbuddet er helt i tråd med familiernes behov”, afslutter Pernille Beckmann.

Allerede i 2022 vil der være 327 flere 0-5 årige børn, som vil være stødt stigende til 744 i 2029. Samtidig forventes der at være 445 flere skolebørn i 2029 end i 2018.

 Kilde: Greve Kommune

Deltag i debatten
Del.