Vi indleder 2018 med en avisudstilling, hvor du kan læse de mest spektakulære nyheder anno 1918.

Mosede Fort har været heldig at få fat på en ordentlig stak aviser fra 1918, så nu kan du få lov at bladre i de originale aviser fra 1. verdenskrigs sidste år.


Vi åbner dørene for en særudstilling af aviserne fra d. 26. januar til 4. februar. Der er tale om mange af datidens store dagblade som Berlingske, Jyllandsposten, Land og Folk og Folkets Avis. Mange af aviserne eksisterer den dag i dag under samme navn, mens andre for længst er holdt op med at udkomme.

Historisk indblik

Du kan både få et indblik i hverdagen i Danmark, på den storpolitiske scene og ved 1. verdenskrigs fronter. I de 100 år gamle aviser kan du læse om et udpint Danmark, der er påvirket af den krig, der på fjerde år raser rundt om landet. Du kan læse om, hvordan krigen fortsætter selv da det bolsjevistiske Rusland trækker sig ud. Det er nyheder, der fortæller om begyndelsen til enden på 1. verdenskrig, der slutter 11. november samme år.

Hvor og hvornår?

Avisudstillingen er i udvalgte rum i Mosede Forts permanente udstilling “På kanten af krig – neutralitet mellem krig og velfærd” og kan opleves fra fredag d. 26. januar til søndag d. 4. februar i museets åbningstid.

Museet åbent hele vinteren

Museet holder åbent hele vinteren. Kom ind i museets butik kan man købe en kop varm kaffe og en kage.

Åbningstider:
Tirsdag- fredag 11-15
Lørdag- søndag 11-16

Kilde: Greve Museum

 

Deltag i debatten
Del.