Anne Kahns fortsætter som formand for landets apotekere endnu en periode, efter hun blev genvalgt til posten på årets generalforsamling i Danmarks Apotekerforening.

Anne Kahns blev uden modkandidater genvalgt til formandsposten i Danmarks Apotekerforening, da foreningen tirsdag afholdt sin årlige generalforsamling. Hun lovede på generalforsamlingen at fortsætte en linje med fokus på åbenhed i foreningen og på udvikling af sektoren.

“Vi skal som samfundets lægemiddeleksperter også fremover kunne sikre danskerne den nødvendige hjælp med deres medicin, og apotekerne skal fortsat være en afgørende del af kampen mod medicinproblemer. Så den væsentligste udfordring er uden tvivl at kæmpe for apotekernes vilkår,” siger Anne Kahns.

Hun peger på apotekerloven fra 2015 som afgørende for de udfordringer, apotekerne står over for.

“Det positive er, at danskerne har fået mange flere apoteker at vælge imellem. 117 nye apoteker siden 2015 for at være helt præcis. Det er en stigning på 38 procent, og det siger noget om, hvor hård konkurrencen er. Åbningstiderne på de enkelte apoteker er udvidet. Ventetiden er blevet kortere. Nye kronikere har fået en ny gratis ydelse, som hjælper dem med deres medicin. Men samtidig er apotekernes økonomi blevet forringet væsentligt fra statens side. Så vi skal kæmpe for vilkår, hvor vores høje aktivitetsniveau hænger sammen med vores økonomiske rammer,” siger Anne Kahns.

Anne Kahns er apoteker på Esbjerg Jerne Apotek, som ud over apoteket i Jerne tæller tre filialer i Esbjerg og på Fanø. Hun har siddet på formandsposten i tre år.

 

Deltag i debatten
Del.