Duften af æbleskiver og glögg, lyden af familier, der mødes, synet af et glad barn, der har vundet hjemmelavet julepynt, køen ved boden med juledekorationer og godter og skarpe blikke rettet mod gode fund på loppemarkedet.

Sådan opleves FDF Karlslundes traditionsrige julestue og store loppemarked, der holdes på søndag d. 26. november fra 13.00 – 16.30 på Karlslunde Skole.

Frivillighed
Hele arrangementet fra hjemmestrikket julepynt til indsamling af loppemarkedsting og opstilling af boderne er lavet af frivillige med tilknytning til FDF Karlslunde. Sammen løfter de opgaven år efter år og er sammen med alle gæsterne med til at give FDF Karlslunde mulighed for at lave gode oplevelser til børn og unge. Overskuddet fra dagen går nemlig til det ugentlige arbejde, til lejre og andre oplevelser til de godt 260 medlemmer i FDF Karlslunde. Sidste år gav eftermiddagen en omsætning på over 36.000 kr. og FDF Karlslunde håber, at ligeså mange vil komme og bakke op om arrangementet som sædvanligt.

”Det er sjovt at være med til at bygge sådan et arrangement op. Det er utroligt, hvor let alting går, når man er en flok frivillige med samme mål. Samtidig er det også et meningsfyldt arbejde, – vi hjælper jo direkte til FDF’ernes arbejde med byens børn og unge. Mine børn har selv været FDF’ere, og det her er min mulighed for at være med til, at andres børn kan få samme gode oplevelse som dem,” siger Mogens Sandø fra den frivillige medarbejdergruppe.

Mødested
Ud over de imponerende kræfter bag arrangementet er julestuen også en traditionsrig eftermiddag, hvor familierne i Karlslunde og tidligere beboere vender tilbage år efter år for at mødes med gamle venner, opdatere hinanden på børnenavnene og nyde en hyggelig dag med hele familien fra bedsteforældre til børnebørn.

Ledere, bestyrelse og de arbejdsomme forældre i FDF Karlslunde glæder sig dagen, og byder alle velkommen til årets julestue og loppemarked på søndag eftermiddag.

Kilde: Alfred Jensen

 

Deltag i debatten
Del.